Dammers DCH 2 zetten DEZL 3
makkelijk opzij

HENGELO - In de zesde ronde van de bondscompetitie regio Oost Gelderland voor de tweede klasse ontving het tweede team van teamleider Gerrit Halfman DEZL 3 uit Laren. Op papier, gezien het sterkte verschil moest DCH 2 deze wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten en dat deden ze ook.

Al snel in het middenspel liet Jan Luiten zien dat hij maar een doel had en dat was winnen. Hij brak bij zijn tegenstander op de korte vleugel door overmacht door en won daarna met een dam in het voordeel het eindspel. Vervolgens verdubbelde Jan Bosch de voorsprong naar 4-0 door in een klassieke positie een schijf te winnen en daarna met verdere positie spel de partij uit te maken .Gerrit Halfman had wel licht voordeel, maar winst bleek bij analyse er toch niet in te zitten. De heren dammers waren daarvoor al remise overeengekomen. En onze nestor Jan Heijink speelde tegen een nestor van Laren en zij maakten het elkaar in het eind ook niet meer moeilijk. De stand was gelijkwaardig en dus gaven ze elkaar de hand en deelden de punten. DCH 2 won uiteindelijk met 6-2.
In diezelfde klasse speelde het derde team hun vijfde bondswedstrijd in Almen tegen DOG 1. Zij kwamen slechts een punt tekort om gelijk spel te maken tegen DOG 1. Gerrit Hulshof, Gerrit Kreunen en Wim Eijkelkamp speelden remise en helaas verloor Erik Brummelman. Eindstand 5-3 voor DOG.
DCH 2 staat vijfde met 5-6 en DCH 3 staat twaalfde met 5-2. Beide zijn al een ronde vrij geweest vanwege het oneven aantal van dertien teams in deze tweede klasse.

In de onderlinge competitie werden de volgende partijen gespeeld: Wim Sloetjes - Jaap Vos 1-1, Gerrit Wentink - Gerrit Hulshof 0-2, Tonny Hoebink - Arnoud de Greef 0-2, Erik Brummelman - Rodier Evers 0-2, Harry Vos - Henk Lansink 1-1. Groep A: 1. Rodier Evers 10-18, 2. Arnoud de Greef 10-17, 3. Harry Vos 7-10. Groep B: 1. Saidu Keta 7-10, 2. Gerrit Kreunen 6-8, 3. Wim Eijkelkamp 6-7.

Op dinsdag 29 december 's avonds om 19.45 uur houd DCH haar jaarlijkse oudjaar sneldamtoernooi.
Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Lid van een vereniging of bond is niet vereist.
Het inschrijfgeld van vijf euro is voor een goed doel. Opgave en clublokaal zie site. DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal 'Ons Huis', Beukelaan 30 in Hengelo. Voor inlichtingen, secretariaat: H.Vos, telefoon 461113 of kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl