Toneelvoorstelling over scheiden door Wendelien Wouters en Sylvia Sars. Foto: PR
Toneelvoorstelling over scheiden door Wendelien Wouters en Sylvia Sars. Foto: PR

Theatervoorstelling met kinderen van basisschool Rozengaardsweide

HENGELO - Afgelopen woensdag, 2 december was het zover: de voorstelling '1 papa + 1 mama + 2 huizen' werd opgevoerd door Wendelien Wouters en Sylvia Sars op basisschool Rozengaardsweide met medewerking van de kinderen van groep 5 t/m 8. Alle kinderen kenden het 'zaaglied' en zongen mee tijdens de uitvoering. Een aantal kinderen had een extra rol: gastvrouw, technicus, decorploeg, tekenaar, journalist.

'1 papa + 1 mama + 2 huizen' vertelt het verhaal over grote zus en kleine zus die te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden en de impact die de scheiding heeft op hun leven.

De input voor het verhaal is gehaald uit de inspiratiesessies op acht Gelderse basisscholen en de opdrachten in de daarop volgende tien weken. De kinderen zijn op deze manier erg betrokken geraakt bij het project en konden tijdens de voorstelling zaken herkennen. Een voorstelling met een traan, maar zeker ook met een lach!
Voor de kinderen van de school was dit een leerzame en mooie ervaring. Op deze manier is een pittig onderwerp als scheiden op een meer toegankelijke en creatieve manier aan de orde gekomen.

Ook aan het decor hebben ze, tijdens de inspiratiesessie onder leiding van een kunstenaar, meegewerkt. Zo hebben ze kunnen ervaren wat er allemaal bij een toneelproductie komt kijken.
De totstandkoming van de voorstelling, een co-creatie tussen theatermakers Wouters & Sars Producties en basisschoolleerlingen, is uniek.

Het wordt mogelijk gemaakt door het Gelderse programma Cultuureducatie Met Kwaliteit en het VSB Fonds.