Wethouder Spekschoor (r.) krijgt een windmolentje van Titus Smit. Foto: PR
Wethouder Spekschoor (r.) krijgt een windmolentje van Titus Smit. Foto: PR

Groenlinks bedankt wethouder Spekschoor

BRONCKHORST - Wethouder Arno Spekschoor (CDA) van de gemeente Bronckhorst heeft recent zijn portefeuille duurzaamheid over gedragen aan collega Jan Engels (D66). Woensdag 11 november bedankte GroenLinks gemeenteraadslid Titus Smit en commissielid Michel Coenen wethouder Spekschoor voor zijn inzet om Bronckhorst een duurzamere gemeente te maken.

Tijdens de informatiebijeenkomst Vorden bespaart, memoreerde Titus Smit dat "Spekschoor de piketpaal geslagen heeft dat Bronckhorst in 2030 energieneutraal is. Dat is een grote uitdaging, waar ook zijn opvolger zijn tanden in kan zetten." Enkele andere voorbeelden van bijdragen van Spekschoor zijn dat hij kartrekker en voorzitter was van de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij AGEM, de start van het verduurSaam Energieloket en het grote Nee-woord tegen de plaatsing van windmolens in onze gemeente van tafel heeft gekregen. Als dank overhandigde Smit namens GroenLinks symbolisch een model windmolentje op zonne-energie.

Spekschoor relativeerde in zijn dankwoord zijn bijdrage: "Het gaat om de bewoners, die plaatsen de zonnepanelen, die gaan zuinig met energie en afval om."


Cappella Bronckhorst zingt Requiem Brahms

VORDEN - Muziek die troost biedt aan de lijdende mens. Dat stond Brahms voor ogen toen hij het deutsche Requiem en het Schicksalslied componeerde. Cappella Bronckhorst voert beide stukken uit in de Dorpskerk van Vorden op 29 november. De uitvoering staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde.

Muziek voor de levenden. Zo heeft Johannes Brahms zijn Requiem bedoeld dat tot stand kwam na het overlijden van zijn moeder. In de klassieke latijnse dodenmis bidt de mens voor verlossing van de overledene maar Brahms meende dat het juist de levende mens is die troost en hulp nodig heeft bij het accepteren van de onomkeerbaarheid van de dood. Deze boodschap klinkt ontroerend in beide werken. Aan het concert werken topsolisten mee. Deirdre Judith Angenent zingt de sopraanpartij. Zij ontving de afgelopen jaren diverse internationale prijzen. Daniël Hermán Mostert neemt de baritonpartij voor zijn rekening. De pianobegeleiding is in handen van het virtuoze pianoduo Stefan en Martijn Blaak. Aanvang: 15.00 de kerk is open om 14.30 uur. Voor kosten en meer informatie, neem telefonisch contact op.


(0575) 55 25 42

(06) 20 57 21 80


Cappella Bronckhorst zingt onder leiding van Hans de Wilde. Foto: PR