Bikkelrun voor Atjeh voerde ook door Bronkhorst. Foto: PR
Bikkelrun voor Atjeh voerde ook door Bronkhorst. Foto: PR

Bikkelrun voor weeskinderen Atjeh levert mooi bedrag op

STEENDEREN - Op zondag 8 november werd de eerste editie van de Bikkel Mee voor Atjeh gelopen. Sportcoach en initiatiefnemer Stan Drouen, heeft samen met Bart Breukink een uitdagende route uitgezet.

Deze voerden grotendeels over onverharde paden door het mooie buitengebied van Bronkhorst en Steenderen. Er was een 7 km variant en een 12 km variant voor sporters die regelmatig hardlopen. Ook was er de mogelijkheid om beide routes te wandelen. Met ruim zestig (!) deelnemers en een mooie opbrengst was de eerste editie van Bikkel Mee voor Atjeh een geslaagde dag! Dankzij alle lopers, wandelaars en donateurs is maar liefst € 786,40 opgehaald voor de weeskinderen in Atjeh. Namens Stan Drouen en Bart en Bianca Breukink en het bestuur van Stichting Weeshuis Atjeh: iedereen ontzettend bedankt voor deelname en donatie!

Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle vrijwilligers, EHBO vereniging Steenderen die op deze dag kosteloos vrijwilligers heeft ingezet, Stichting SCE (Sport, Cultuur en Educatie) die kosteloos haar locatie, kleedruimte en douches beschikbaar stelde, de dames van sportcafé 't Wesseltje die zeer gastvrij zorgden voor de inwendige mens en Coöp Aalderink voor het doneren van bananen en water.|
Namens de organisatie Bikkel Mee voor Atjeh: wellicht tot de volgende editie!


Wassink, Klein-Haneveld, Lenselink en Bergsma op podium in Hellendoorn

HENGELO - Bas Klein Haneveld, Mark Wassink, Peter Lenselink en Peter Bergsma behaalden het podium in de diverse klassen die streden om de punten voor het ONK Enduro kampioenschap. De zevende wedstrijd van dit seizoen werd verreden rondom Hellendoorn.

Motorclub Nijverdal/Hellendoorn (M.C.N.H) had veel afwisseling in de proeven. De 'Heuvelrit' zoals de rit genoemd wordt, had twee prachtige proeven nabij het 'Avonturenpark'. De derde proef werd gereden op een akker tussen Hellendoorn en Ommen.
Lucas Dolfing won de E1 klasse net als de vorige zes wedstrijden van dit seizoen. Bas Klein Haneveld (Vorden) en Erwin Plekkenpol (Hengelo Gld) scoorden een derde en vierde plaats in de E2 categorie. De winst ging naar Wesley Pittens die Robin Nijkamp voor bleef. Mark Wassink zat Hans Vogels op de hielen maar kon niet voorkomen dat ook Vogels zijn zevende wedstrijd van dit seizoen won in de E3. Wassink is er alles aan gelegen om Vogels volgende week in Harfsen te verslaan, hij behaalde zijn zevende tweede plaats van dit seizoen. Succes was er voor de V.A.M.C. 'de Graafschaprijders' clubleden Peter Lenselink en Peter Bergsma. Zij eindigden als tweede en derde achter winnaar Alex v.d. Broek. Nico Freriks, Tom Berends, Bart Oosting en Mark Wichink-Kruit werden respectievelijk zevende, achtste, negende en veertiende in de N3. De winst ging naar Rik Vierhuizen. Bij de NV40 reed Maurice v.d. Berg een solide wedstrijd en werd keurig achtste. Jan Wiemer en Marten Zilvold hadden wel moeite om mee te komen voor in het veld bij de NV50. Zij werden twaalfde en veertiende, maar hadden wel een mooi dagje gehad lieten ze na afloop weten. Zoals gewoonlijk reden de meeste deelnemers mee bij de daglicenties. De Vordense rijder Rick Timmers reed ondanks wat tegenslag mooi mee in het middenveld en werd 25e. Bij de clubteams waren de heren van de V.A.M.C 'de Graafschaprijders' heer en meester. Zij wonnen met grote overmacht van de andere ingeschreven clubteams.
Dank gaat uit naar de vele vrijwilligers van de club. Die zorgen dat alles keurig klaar staat als de rijders binnenkomen voor het tanken, onderhoud en de inwendige mens. Aankomende zaterdag in Harfsen zal de achtste wedstrijd voor het enduro kampioenschap gereden worden.


Bridgetoernooi Bridgeclub Keijenborg

KEIJENBORG - Zaterdag 14 november werd er een ontspannend toernooi georganiseerd door bridgeclub Keijenborg, er werd gespeeld in drie lijnen. Dit Toernooi was mede mogelijk door B.C. Bronkhorst, die hiervoor de attributen beschikbaar stelde. Wedstrijdleider was Rene Winkelman, die het toernooi voortreffelijk leidde, hij bood spontaan aan mee te helpen, waarvoor hartelijk dank!

Het toernooi was vooral bedoeld voor startende en gezellige bridgers. Na 24 spellen kwamen de volgende winnaars uit de bus:
A- lijn: 1. Gerda Tankink en Tiny Kleinreesink 62%, 2. Diny Roelofsen en Irene Lichtenberg 61,33%, 3. Leny Meyerink en Diny Hoftijzer 60,67%. B- lijn: 1. Herman en Miny van de Weerd 69,27%, 2. Maartje van Arkel en Gerke Mantel 64,13%, 3. Niek Willemsen en Henriëtte Kaak 58,33%. C- lijn: 1. Fien Biezeman en Marijke Hilderink 61,88%, 2. Antoon en Agaath de Vrught 59,48%, 3. Minie Peters en Paulien Gasseling 59,27%.
De nummers 1, 4 en 9 van iedere lijn mochten een mooie prijs uitzoeken.
De organisatie van het toernooi was in handen van Joke Damveld en Hans Oldhoven, die een compliment verdienen voor al het werk voor de club.
Bridgeclub Keijenborg is een enthousiaste gezellige vereniging die vooral een warme uitstraling heeft. Ze spelen elke dinsdagavond vanaf 19.15 uur in dorpshuis de Horst.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Informatie bij: Marijke Hilderink, telefoon (0575) 464170, m.hilderink@kickxl.nl of Joke Damveld, telefoon (0314) 342410, damveldman@planet.nl.

Erwin Plekkenpol vierde in Hellendoorn. Foto: Henk Teerink