Gospelkoor 'Inspiration-Vorden', dirigent Piet Piersma en het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.
Gospelkoor 'Inspiration-Vorden', dirigent Piet Piersma en het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'. Foto: Liesbeth Spaansen

Jubilerende dirigent dirigeert het jubilerende Gospelkoor

VORDEN - Niet alleen het Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' viert dit jaar het veertigjarig jubileum, ook hun dirigent Piet Piersma doet mee. Hij viert dat hij veertig jaar als dirigent voor koren staat. Sinds 2000 is Piet Piersma uit Vorden als dirigent verbonden aan dit Gospelkoor.

Muziek maken door zelf te spelen of te zingen is een grote passie van Piet. Komende vanuit de popmuziek, waarin hij in diverse bands heeft gespeeld en gezongen, kwam hij in aanraking met de wereld van de Gospelmuziek. Na het volgen van een dirigentenopleiding heeft hij veertig jaar diverse Gospel-, gemengde- en mannenkoren mogen inspireren. Dit resulteerde in honderden optredens door het hele land, het maken van LP's, CD's en televisie- en radio-opnamen. Kenmerkend is zijn bezielende en inspirerende stijl van dirigeren.

Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' bruist van enthousiasme!
Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' had veertig jaar geleden een andere naam, namelijk zanggroep 'Interchrist'. Na het 25 jarig jubileum in 2000 maakte het koor een nieuwe start met een nieuwe dirigent: Piet Piersma. Een nieuw repertoire, een andere naam en vele nieuwe leden. Dat viel in het begin niet mee, maar dankzij volhardende leden en een enthousiaste dirigent, is het nog steeds een fantastisch en graag gehoord koor.

Het Gospelkoor bestaat uit circa veertig enthousiaste zangers en zangeressen uit Vorden en wijde omgeving. Zij zingen Gospels in de ruimste zin van het woord en hopen daarmee mensen te inspireren. Er wordt zoveel mogelijk meerstemmig gezongen, a capella of met orkestbanden. Het zijn liederen die zij met hart en ziel zingen.

Regelmatig verzorgen zij optredens in zieken-, bejaarden- of verzorgingshuizen of verlenen medewerking aan vieringen in kerken of andere bijeenkomsten in de regio. Soms organiseert het koor een groter optreden of een concert. Of zo als nu, een Jubileumconcert!

Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' komt naar Vorden!
Het nog steeds in ledenaantal groeiende Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' gaat het veertigjarig jubileum vieren. Op zaterdagavond 21 november zal er een jubileumconcert worden gegeven in de Christus Koningkerk, Het Jebbink 8 te Vorden. Naast het jubilerende Gospelkoor zal ook medewerking worden verleend door het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.

De geschiedenis van het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' gaat terug naar 1897 en is ook vandaag nog één van de bekendste koren van Nederland. Tijdens de optredens dragen de ca. 75 zangers de mooie klederdracht van het eiland. Vanaf 1960 maakte het koor dertig langspeelplaten, waarvan er twee met goud werden bekroond, en 24 CD's. Ook werkte zij mee aan 10 DVD's. Het Urker Mannenkoor 'Halleluja' staat sinds 2003 onder leiding van Bert Moll.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor dit unieke concert is al geruime tijd in volle gang en de kaarten zijn bijna uitverkocht! De belangstelling voor dit unieke jubileumconcert is overweldigend groot. Bij Bruna-Vorden en de leden van het koor zijn nog een aantal kaarten à 12,50 in de voorverkoop te bestellen. Aan de kerkzaal zal 15,00 worden gevraagd.


Claptunes bij Live@Ideaal

ZELHEM - 25 november staat bluesband 'The Claptunes' centraal in het programma live@ideaal, dat wekelijks op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden.

The Claptunes bestaat uit vier ervaren muzikanten: Stef Woestenenk-gitaar en zang, Henk Buiting-hammondorgel, keyboards en zang, Ronald Buiting-drums, zang en Han Thie-basgitaar en zang. In 2014 begonnen ze in een oefenhok met het doel om een bluesband te vormen. Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond; namelijk om het songbook van Eric Clapton te gaan vertolken. De band speelt dus alleen nummers van deze Engelse gitaarheld. Een optreden van de Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken.
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden en is te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via de site. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org

Claptunes bij Live@Ideaal. Foto: PR