Het Sint Maarten verhaal uitgebeeld door kinderen van Musical School Fame. Foto: Ronny Wormgoor
Het Sint Maarten verhaal uitgebeeld door kinderen van Musical School Fame. Foto: Ronny Wormgoor

Sint Maarten viering en lampionnenoptocht

BAAK - Traditiegetrouw werd 11 november Sint Maarten gevierd in de St. Martinuskerk in Baak. Dit jaar voor het eerst met medewerking van Musicalschool Fame. De Sint Maarten viering met optocht was een groot succes. De kerk was zo vol dat er in allerijl stoelen bij geplaatst moesten worden.

Met het verdwijnen van de St. Martinusschool bestond het gevaar dat de traditionele viering van Sint Maarten in de kerk en de aansluitende lampionnenoptocht zou stoppen, omdat de viering altijd een samenwerkingsverband was tussen kerk en de school.

De Pannevogel
De kinderen van de Pannevogel in Steenderen, waar de kinderen van Baak nu naar de basisschool gaan, hadden op school een lampion geknutseld en waren allemaal uitgenodigd om bij deze viering/voorstelling aanwezig te zijn. Velen hadden hier gehoor aan gegeven en het was op de elfde van de elfde gezellig druk in de kerk met kinderen en ouders.
Na een openingswoord van pastoraal werker Jaap van Kranenburg beeldde de Musical School Fame onder leiding van Maja en Elène het verhaal van Sint Maarten uit met toneelspel en zang. Helaas was het door de slechte akoestiek niet altijd even goed te verstaan.

Optocht
De kinderen van Musical School Fame hebben het verhaal van Sint Maarten op een voortreffelijke wijze vorm gegeven. Iedereen genoot er zichtbaar van. Na het applaus ging het feest buiten verder met een grote lampionnenoptocht door een donker maar gelukkig droog Baak. De lampjes konden aan en een lange verlichte stoet ging door het dorp. Muziekvereniging Nieuw Leven zorgde voor de vrolijke klanken en ook Sint Maarten op zijn paard ontbrak niet. Deze zeer geslaagde avond werd afgesloten met ranja, warme chocolademelk en koek bij een warm houtvuur.