DJ Tony Star draait in disco de Zwaan. Foto: Jan Vis artiestenbureau
DJ Tony Star draait in disco de Zwaan. Foto: Jan Vis artiestenbureau

Oh Oh Cherso komt naar Hengelo!

HENGELO - Op zaterdag 28 december komt Tony Star (sterretje) met zijn gevolg naar disco de Zwaan voor een heuse oh oh cherso party!

Sommige mensen lijken geboren om te vermaken. Te entertainen. De Haagse Tony Wyczynski is hier een perfect voorbeeld van.

Al op jonge leeftijd heeft Tony graag de ogen op hem gericht, en weet hij dat in de schijnwerpers de plek is waar hij moet staan. Tony verwerft zijn eerste bekendheid als DJ in de Skihut, de grootste apres-ski zaak van Nederland. Daarnaast is hij een van de meest populaire barmannen in de Crazy Piano's aan de boulevard van Scheveningen. Door zijn opvallende en vrolijke verschijning wordt Tony Wyczynski (door de twee getattoeerde sterren op de borst al gauw omgedoopt tot Tony 'Sterretje') gecast voor de RTL-hitserie 'OhOh Cherso', waarin acht Haagse jongeren gevolgd worden tijdens een stapvakantie op het Griekse party-eiland Chersonissos. Vanaf de eerste aflevering van 'OhOh Cherso' gaat het hard met de dj-carriere van Tony Star. Dat hij een goede DJ is, dat bewees Tony Star al op de feesten op Chersonissos waar hij op een uitzinnig Starbeach de sterren van de hemel draaide. Logisch gevolg is dat Tony Star nu geboekt is voor alle grote Kreta-reunies die komend najaar gehouden zullen worden. Op de eerste Starbeach Reunion in de Brothers in Bunnik liet Tony samen met Billy the Klit de zaal al exploderen van plezier.
Aanvang 21.30 uur, kom op tijd want vol = vol.


Baaks Belang krijgt sleutel van de voormalige St. Martinusschool

BAAK – Op woensdag 11 november heeft Baaks Belang het gebouw van de voormalige St. Martinusschool in bruikleen gekregen van de gemeente Bronckhorst.

Met het ondertekenen van de overeenkomst door mevrouw T. Bela (voorzitter van Baaks Belang) en voor de gemeente Bronckhorst de heer A.J. van Dorth tot Medler (de Kabath vastgoedbescherming) was de overdracht op deze dag een feit en ligt het beheer van het gebouw tot 1 juli 2016 bij Baaks Belang. Een werkgroep gaat in samenwerking met de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK) in het dorp door middel van een enquête onderzoeken of er behoefte is aan een ontmoetingsplek of dorpshuis en aan welke activiteiten en diensten. Na deze inventarisatie kan gekeken worden welk gebouw of welke gebouwen hiervoor geschikt zijn. In Baak zijn namelijk meerdere gebouwen in gebruik voor sociaal/maatschappelijke doeleinden. Een dorpshuis in de voormalige school is dus geen uitgemaakte zaak, maar in dit leegstaande gebouw kunnen wel activiteiten worden uitgeprobeerd. Op dit moment maakt naast Boekspot Baak, de dorpsbibliotheek, de musicalschool Fame gebruik van het pand. Vanaf maandag 4 januari start Studiebegeleiding Baak met het aanbieden van haar diensten vanuit de school. In eerste instantie zal de studiebegeleiding bestaan uit huiswerkbegeleiding (plannen en maken van huiswerk) voor scholieren op het voortgezet onderwijs. En is het mogelijk om bijles te krijgen voor zowel leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

De enquête wordt deze maand onder de bevolking verspreidt en in december hoopt de werkgroep een eerste projectplan klaar te hebben. Bij de opstelling van het onderzoek en de uitwerking ervan zijn meerdere partijen betrokken, zoals de Vrienden van de Parel van Baak, Concordia, de locatieraad van de kerk, Platform Baak, waarin alle verenigingen en stichtingen van het dorp vertegenwoordigd zijn en de plaatselijke horeca. Begin 2016 wordt het plan aan alle inwoners gepresenteerd en is er gelegenheid om erop te reageren.

Als u gebruik wilt maken van het voormalige schoolgebouw, kunt u contact opnemen met Baaks Belang via hun website.


www.baaksbelang.nl

Mevrouw Bela en de heer Van Dorth tot Medler ondertekenen de overeenkomst. Foto: Alice Rouwhorst