Enthousiaste deelnemers van de eerste wedstrijdronde van DOG Baak. Foto: Pettrik Kafoe

Medailleregen voor DOG Baak
tijdens rayonkampioenschappen

BAAK/LOCHEM - De rayonkampioenschappen turnen werden zaterdag 7 november gehouden in Lochem. DOG Baak deed met maar liefst dertig meisjes mee, zowel de recreatieve- en selectieturnsters hebben een gezellige en succesvolle wedstrijd gehad, iedereen was erg vooruit gegaan.

In de eerste ronde was het beurt aan de jongste meiden van DOG Baak van 6, 7 en 8 jaar. Voor sommigen was het hun eerste turnwedstrijd ooit. Koprollen, springen, balanceren en duikelen, alles werd met veel overgave en plezier gedaan. Een mooie ervaring die werd afgesloten met een diploma en een vaantje. Voor Merel Hendrikx (pré instap R3) en Suzan Horsting (instap D2) was er zelfs een zilveren medaille.

Tijdens de tweede ronde kwamen de jongste leden van de pré-selectie in actie. Dewi Franken en Mirte Reindsen turnden voor het eerst in de categorie pré pré instap D3. Mirte werd in een sterk deelnemersveld vierde en Dewi wist een bronzen medaille te behalen. Ook Emma Steentjes (pupil1 D4) en Louke Woestenenk (pupil1 D2) haalden een medaille; Emma kreeg zilver en Louke brons.

In de laatste ronde was het de beurt aan de 'oudere' selectieleden. Bij de pupillen D2 kwam Nienke Lam ten val en ze heeft haar wedstrijd helaas moeten staken. Mila Potic en Lisa Kornegoor wisten heel goed stand te houden in niveau D2. Lisa werd vierde en Mila derde. Elise Hendrikx (pupil2 D4) behaalde in haar categorie een knappe eerste plaats. Silke Kornegoor en Emma Messing kwamen uit in categorie Pupil2 D1. Hier werden veel nieuwe onderdelen gedaan zoals salto van de balk. Silke werd tweede en Emma behaalde een gouden medaille.
Bij de jeugdturnsters was de balk het hoogte- (of misschien wel diepte-) punt van de dag. Sinds dit seizoen turnen deze meiden op een balkhoogte van 1.05 meter en dit is toch wat spannender dan het vorige seizoenen. Maar ook hier werd prima geturnd. Ilse Heebink werd derde, Robin Engbers tweede en Chayenne Wiskamp eerste.

Het was een leerzame en gezellige dag. Zaterdag 14 november start het wedstrijdseizoen voor Imme IJsseldijk en Lisa Lankhorst in de derde divisie. Op zondag 22 november starten de meiden in de vierde divisie hun officiële wedstrijdseizoen; Emma Messing, Silke Kornegoor en Mijke Lichtenberg. Voor het exacte wedstrijdprogramma, zie agenda op de website. Iedereen veel succes gewenst.

Quintus Heren Senioren 1 winnen nipt

HS1 op één in de competitie

HENGELO – Zondag 15 november stonden twee uitwedstrijden in Sporthal Walburgen in Gendt en drie thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp op het programma. Heren Senioren 1 stond ook deze week een pittige wedstrijd te wachten. Ze wonnen uiteindelijk met slechts een punt verschil.

Angeren E1 speelde tegen Quintus E1. De kinderen verdedigen goed in de wedstrijd. Toch werd het 3-1. Quintus knokte zich voor rust terug tot 3-3. Ze konden het niveau van de eerste helft niet volhouden en de eindstand wordt 8-5. Prima gespeeld, al kunnen er wel wat dingen beter.

De jongens en meiden van de D1 moesten naar Angeren voor een wedstrijd tegen de D2 aldaar. In het begin ging het gelijk op, maar de eerste helft was toch in het voordeel van Angeren. Tweede helft ging Angeren als een komeet van start, daardoor liepen de Hengeloërs achter de feiten aan. Toch door goed spel en vechtlust bleef de schade beperkt, maar goede dingen laten zien dames en heren. Eindstand 13-9.

In Sporthal de Kamp speelden Jongens C een zware wedstrijd tegen AAC/Swift A. HC1. AAC kreeg veel kansen, vooral de break-out. Maar door het hard terugrennen werden ze niet allemaal benut. Quintus verloor met 8-12, maar ze stonden ze te verdedigen.
De Heren B speelden hun wedstrijd tegen Swift. Het Hengelose team heeft helaas met 9-27 verloren. Ze hebben wel goed gespeeld, alleen hadden ze weinig kansen. Hun verdediging was erg goed. Helaas verloren maar wel een goede wedstrijd.

Op zondagmiddag 13.00 uur moesten de Heren Senioren 1 thuis spelen tegen Erix HS1. In de eerste helft werd er een gat van vier a vijf punten geslagen. Door een chaotische tweede helft werd het nog onnodig spannend. Veel balverlies en aanvallen die stokten. Uiteindelijk werd er toch nog een 14-13 overwinning uit het vuur gesleept. De eerste plek is weer voor Hengelo!