Bennie, Els en Jan-Willem Harmsen. Foto: Luuk Stam
Bennie, Els en Jan-Willem Harmsen. Foto: Luuk Stam Foto: Foto: Luuk Stam

Deco Home Harmsen is trots op
eerste prijs

HENGELO - Taart en bloemen, bij het Hengelose Deco Home Harmsen kregen ze de afgelopen weken van alle kanten felicitaties. Bennie, Els en Jan-Willem Harmsen werden met hun zaak dan ook verkozen tot beste ondernemer van Nederland in verf en behang, een prijs die RINnovatief voor het eerst uitreikte.

Door Luuk Stam

"We leven al een paar dagen op een grote roze wolk," stond kort na de prijsuitreiking op dinsdag 3 november op de Facebookpagina van Deco Home Harmsen te lezen. Inmiddels is de rust wat weergekeerd. Maar trots zijn ze aan de Zelhemseweg nog altijd. "Het is mooi dat je erkenning krijgt voor je werk," vertelt Bennie Harmsen.
Samen met zijn vrouw Els begon Bennie al met een winkel en schildersbedrijf in 1978, toen nog aan de Spalstraat in Hengelo. Na vijftien jaar was dat onderkomen te klein geworden en verhuisde de zaak naar het huidige pand op het bedrijventerrein aan de Zelhemseweg. Hier staat nu een winkel met verf, behang, raamdecoratie en vloerbedekking met daarnaast een schildersbedrijf en drie webshops.
Jan-Willem Harmsen is met 28 jaar de jongste zoon van Bennie en Els. Hij neemt de winkel vanaf januari volgend jaar van zijn ouders over. "Dat is helemaal super," reageert vader Bennie (63) die hiermee de zaak die hij eind jaren zeventig begon, voortgezet ziet worden. "Dat is nog veel mooier dan het winnen van die prijs."
Toch voelt ook de waardering die uit de prijs spreekt goed. De jury van RINnovatief beoordeelde het geheel op zaken als organisatie, helderheid, structuur en toekomstvisie. Dat Harmsen Deco Home zo goed uit de bus kwam, had mede te maken met de bezoeken die mysteryshoppers aan de winkel brachten.
'Zij voelden de aandacht voor de klant als een warme deken', staat te lezen in het uiteindelijke juryrapport dat RINnovatief samenstelde. Deco Home Harmsen is dan ook een echt familiebedrijf. Bennie, Els en Jan-Willem werken met in totaal negentien mensen. "We zijn met z'n allen een hechte club," vertelt Bennie Harmsen.
Het juryrapport van RINnovatief is ook op punten als vakmanschap, garantie en service vol lof over de Hengelose winkel. Ook de toekomstvisie van Deco Home Harmsen sprong de jury in het oog. Zo wil de toekomstige eigenaar Jan-Willem Harmsen de webshops verder gaan uitbouwen. De winkel zal zeker niet verdwijnen, maar steeds meer als showroom gaan dienen.


Sinterklaas komt naar Steenderen

14.00 uur vertrek marktplein

STEENDEREN - Zaterdag 21 november komt Sinterklaas naar Steenderen. Hij wordt op het marktplein ontvangen door de voorzitter van de SOV. Natuurlijk worden de kinderen van Steenderen en omstreken van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Sinterklaasfeestmiddag:
Op het marktplein speelt Muziekvereniging Nieuwe Leven leuke sinterklaasliedjes. Vanaf het marktplein gaat Sinterklaas met de kinderen tot en met groep 5 naar Sporthal Het Hooge Wessel voor een zwarte-pieten-spelletjes-middag. Nieuw Leven zal de optocht muzikaal opluisteren.

Decemberactie SOV:
De sinterklaas intocht wordt georganiseerd door de Steenderense Ondernemers Vereniging. Zij houden wederom de Decemberactie SOV, actieperiode 14 november tot en met 30 december. Voor iedere 5 euro besteding bij de deelnemende winkeliers ontvangt u een stempel. Volle stempelkaarten kunt u inleveren bij alle deelnemende winkeliers. Hiermee maakt u wekelijks kans op één van de prachtige prijzen en natuurlijk de hoofdprijs: een prachtige LED Televisie! De prijzen zijn te bweonderen in de etalage van Colors@Home Gosselink in Steenderen.

Autobedrijf Melgers, Bakkerij en Supermarkt Willemsen, Bouwmarkt de Tolbrug, Colors@Home Gosselink, Coop Supermarkt Aalderink, Drogisterij de Vijzel, Unique Hairstyling, Eliesen Elektro, Fruitbedrijf Horstink, Geschenkenhuis Beuseker, Kapsalon Haarstijl Edith, AGF Garritsen en Rutjes Euronics.

Sinterklaas nam vorig jaar de boot naar Steenderen. Foto: Liesbeth Spaansen