Hemels brood bij Discover-lunch in Het Anker in Steenderen. Foto: PR
Hemels brood bij Discover-lunch in Het Anker in Steenderen. Foto: PR

€ 19.000 van het Oranje Fonds voor de Pannevogel

STEENDEREN - In het nieuwe integrale kindcentrum de Pannevogel in Steenderen wordt een gemeenschapsruimte gerealiseerd. De bouw daarvan is tot stand gekomen met een provinciale subsidie, een eigen bijdrage van het Steenderens Belang en een garantstelling van de gemeente Bronckhorst en het schoolbestuur Pro8.

Voor de inrichting van de gemeenschapsruimte voor alle inwoners van Bronckhorst West heeft het Steenderens Belang diverse fondsen aangeschreven. En tot hun vreugde heeft het Oranje Fonds € 19.000 ter beschikking gesteld voor de aanschaf van professionele audiovisuele middelen, zodat de centrale ruimte in het gebouw voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a gesteund door de Nationale Postcode Loterijen door vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor de verdere realisatie en inrichting van de gemeenschapsruimte hebben ook het Prins Bernhard Cultuurfonds (€ 4000) en het Rabocoöperatie fonds (€ 500) een bijdrage geleverd.


Expositie Cor Verhoeff in bibliotheek Hengelo

HENGELO - In de maand november exposeert Cor Verhoeff zijn werken in bibliotheek Hengelo. Cor Verhoeff is amateur kunstenaar. Hij heeft een aantal jaren in een Galerie geschilderd, maar ook buiten op locatie.

In zijn werk gebruikt hij een veelkleurig palet en maakt veel gebruik van reliëfs. Soms is zijn werk impressionistisch dan weer expressionistisch. Daardoor is het nogal verrassend... en zeer kleurrijk! De expositie is te bezichtigingen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
Op donderdag 5 november is Cor Verhoeff zelf aanwezig van 14.00-16.00 uur. U kunt hem dan alles vragen over zijn bijzondere werk. Kijk op de website voor informatie over openingstijden en andere activiteiten binnen bibliotheek West-Achterhoek.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Discover Lunch in Het Anker in Steenderen

STEENDEREN - Op zondag 22 november wordt in Het Anker in Steenderen de tweede Discover-lunch gehouden.

Na afloop van de kerkdienst in de protestantse kerk is iedereen, jong en oud, welkom. Het betreft een lunchontmoeting voor jong en oud rondom een thema.
De vorige Discover-lunch werd in oktober gehouden, waarbij de aanwezigen in Het Anker in gesprek gingen over het thema 'Hemels brood', op een ontspannen manier ervaringen deelden en samen gezellig de lunch gebruikten. Ook de kinderen hadden een leuke tijd met een eigen programma, ze zorgden zelfs voor vers gebakken brood.
Het onderwerp van deze Discover-lunch wordt: Kiezen! Dit thema is naar aanleiding van Psalm 1. De lunch op zondag 22 november begint om 11.30 uur.