Burgemeester Besselink stapelt haar broodbeleg: kaas met een smiley komkommer. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink stapelt haar broodbeleg: kaas met een smiley komkommer. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Burgemeester Marianne Besselink stapelt haar broodbeleg

HENGELO – Dinsdag 10 november ontbeten 23 kinderen van R.K. Basisschool De Leer uit Hengelo in de kantine van het gemeentehuis. Hun nieuwe burgemeester Marianne Bessselink schonk thee in en praatte gezellig met de kinderen aan tafel. Zij genoten allemaal van het uitgebreide ontbijt.

Burgemeester Besselink heette de kinderen en hun leerkrachten welkom. Natuurlijk vertelde zij hoe belangrijk het is om 's morgens te eten. Ze overhandigde nog voor het ontbijt een cheque van 250 euro aan de school voor het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt 2015: de LINDA.foundation. Linda de Mol opende 9 november in het Nederlands Openluchtmuseum de dertiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. Voor de derde keer werd ook het burgemeestersontbijt georganiseerd, waar de kinderen van groep 4 tot en met 8 van De Leer voor werden uitgenodigd.

Naast de burgemeester zaten ook de wethouders aan de tafels, waar mooie placemats onder de bordjes lagen. Met keuze uit volkoren boterhammen, bruine bollen en krentenbollen, halvarine, fruitstroop, jam, hagelslag en fruithagel, smeerkaas, 30+ kaas, boterhamworst en ham, halfvolle melk en thee, mandarijnen en komkommer konden de kinderen hun buik rond eten.
Burgemeester Besselink vond hagelslag geen probleem. "Kinderen hebben ook koolhydraten nodig," lacht ze. "maar met mate." Ze schonk de kinderen thee in en smeerde nog een boterham. "Ik ga mijn broodbeleg stapelen." De kinderen keken toe hoe zij een boterham met kaas belegde en er een smily van komkommerschijfjes op legde. Tijdens de verhalen over wat er thuis gegeten wordt als ontbijt smulde iedereen lekker door.

Na een gezellig halfuurtje sluit de burgemeester het ontbijt af. "Ik heb de broodjes geteld en het zijn er een heleboel minder dan een half uur geleden. Ik had gedacht dat jullie zouden aanvallen op de hagelslag maar nee, het ging om de worst en kaas. Dat is hartstikke gezond," besluit een tevreden burgemeester.


Boeiende rondleiding in Steenderense Willibrordkerk

STEENDEREN - Vanuit zowel de protestantse als uit de katholieke kerk van Steenderen kwam op dinsdag 10 november een groep belangstellenden naar de R.K. Willibrordkerk.

Daar kregen zij van Maria Schotman en Wim Jansen een enthousiaste rondleiding; niet alleen door het kerkgebouw, maar ook door de katholieke gebruiken.
Veel vragen kwamen naar voren over de betekenis van Allerzielen en Allerheiligen, over de biecht en de rozenkrans, over de historische vaandels achterin het kerkgebouw en over de geschiedenis van de R.K. parochie van Steenderen. En natuurlijk over de belangrijke rol die Alfons Ariëns speelde voor de arbeidersbeweging binnen de kerk en in het bijzonder voor de kerk van Steenderen.
Het werd een boeiende avond binnen de serie 'Rondom de kern'-activiteiten. Vanuit de protestantse kerk werd tevens een bos bloemen aangeboden aan gastvrouw Maria Schotman, aangezien zij die week in Amersfoort haar diploma voor de opleiding 'ritueel begeleider' binnen de R.K. Kerk in ontvangst mocht nemen.

Rondleiding in de Willibrordkerk door Maria Schotman en Wim Jansen. Foto: PR
Historisch vaandel van de Willibrordkerk in Steenderen. Foto: PR