SV Basteom voorzitter Jeroen Beuseker neemt de cheque in ontvangst. Foto: PR
SV Basteom voorzitter Jeroen Beuseker neemt de cheque in ontvangst. Foto: PR

SV Basteom incasseert € 8.500 van Rabo Cooperatiefonds

STEENDEREN/LOCHEM - Op donderdagavond 29 oktober behaalde de presentatie 'duurzame omvorming accommodatie SV Basteom Steenderen' de meeste stemmen van de vijf 'tweede prijswinnaars' op de Rabobank Coöperatieavond die gehouden werd in de schouwburg van Lochem. In een bevlogen presentatie maakte voorzitter Jeroen Beuseker de toehoorders in de zaal duidelijk hoe duurzaamheid wordt ingezet bij de omvorming van deze voetbalaccommodatie.

Dit werd door beloond met een cheque ad € 8.500 van het Rabobank Coöperatiefonds, de hoogste prijs van die avond. Een meer dan geweldig resultaat van alle inspanningen die de vereniging vanaf deze zomer hiervoor heeft gedaan. Speciale dank hiervoor gaat uit naar Henk Offenberg, die destijds het bestuur van SV Basteom op dit initiatief heeft geattendeerd. Leden, vrijwilligers en anderen hebben vervolgens massaal gestemd op SV Basteom, waardoor deze als beste tweede prijswinnaar genomineerd werd voor een prijs van tenminste € 2.500 die verder kon oplopen tot € 8.500. Op de Baakse kermis hebben ze een ludieke oproep gedaan om onze nominatie nogmaals onder de aandacht te brengen. En dat is gelukt en ook niet zo'n klein beetje ook.

Er gingen zo'n twintig Basteommers als stemgerechtigd Rabobank lid mee naar de coöperatieavond in Lochem. Na het doornemen van het jaarverslag van de Rabobank, mochten vijf verenigingen (allen tweede prijswinnaars in verschillende categorieën) een presentatie van maximaal vijf minuten houden. In de presentatie van SV Basteom hebben ze laten zien dat ze als fusievereniging druk bezig zijn met de aanleg van de nieuwe velden en verbouw van de accommodatie. Dat zij kiezen voor duurzaamheid van bijvoorbeeld LED-verlichting van de velden en vloerverwarming in de kleedkamers, waardoor een niet te verwaarlozen besparing op de exploitatiekosten ontstaat. SV Basteom nam het op tegen EHBO Hengelo, Stichting Welzijn Lochem, Tennisvereniging Almen en Historische Vereniging Vorden. Nadat de stemmen in de pauze waren geteld, was SV Basteom de grote winnaar. SV Basteom bedankt de leden die mee zijn geweest, want dat maakte wel het verschil tussen de eerste en tweede plaats!


Voedselbank Zelhem

ZELHEM - In deze periode van het jaar worden overal acties gestart voor de voedselbanken in Nederland. Zo is er de Jumboactie 'doe mee, doneer een diner'. Ook op plaatselijk niveau wordt er van alles ingezameld en daar is de Voedselbank erg dankbaar voor.

Soms lijkt het wel of er in de rest van het jaar niets gebeurt of geschonken wordt. Niets is minder waar. De Nederlandse voedselbanken krijgen het hele jaar door producten aangeleverd waar ze erg blij mee zijn en ze hopen dat deze organisaties, bedrijven en particulieren hiermee doorgaan.

Voor het loket in Zelhem betekent dat de Voedselbank wekelijks kan rekenen op voldoende brood, gedoneerd door de plaatselijke bakkers. Dat er vanuit de diaconie Hengelo wekelijks aardappelen voor de klanten klaar staan, gebracht door een plaatselijk teler. Verder zorgt de diaconie Zelhem ervoor dat er groente en fruit van de plaatselijke groenteman klaarligt en eetgelegenheden donderen hun eigen gebakken brood dat soms overblijft. Maar er zijn ook vele gevers die af en toe voedsel komen brengen dat zij niet meer nodig hebben of teveel hebben. Het aanbod van appels en ander boomfruit was dit jaar grandioos.

De vrijwilligers van de Voedselbank Zelhem vinden dat alle gevers groot of klein een bedankje verdienen. Het besef om samen voor de minstbedeelden te zorgen, geeft een warm en zeker gevoel en sterkt de vrijwilligers om met dit werk door te gaan. Ook voor de gevers die via voedselbank Doetinchem hebben gedoneerd worden hartelijk bedankt.

De Voedselbank wijst erop dat de kerstpakketten weer in aantocht zijn. Als er spullen in uw pakket zitten, die u niet kunt gebruiken, kunt u die inleveren bij de Voedselbank. Hele pakketten zijn uiteraard ook welkom, maar dan wel zonder de alcoholische dranken.

Kledingbank
Naast de Voedselbank is er in Zelhem ook een kledingbank. De vrijwilligers bedanken ook alle gevers van kleding, schoenen, linnengoed en speelgoed. Over een paar weken wordt er weer speelgoed klaargezet voor de voedselbankklanten, zodat zij voor hun kinderen een mooi Sinterklaascadeautje kunnen uitzoeken. De Kleding/Voedselbank kan nog wel Sinterklaas- en Kerstinpakpapier gebruiken.

Het speelgoed dat u eventueel wilt doneren, moet heel, compleet en in een onbeschadigde originele doos zitten. Nieuw mag natuurlijk ook. U kunt elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur terecht in het voormalige schoolgebouw aan de Johannes Vermeerstraat in Zelhem.