Algemeen Clubkampioen Brenda Philips presteerde goed in de dressuur en het springen.
Algemeen Clubkampioen Brenda Philips presteerde goed in de dressuur en het springen.

DCH 1 en DCH 3 sluiten bondscompetitie goed af

HENGELO - Het eerste team van DCH speelde hun elfde en laatste wedstrijd in Beltrum tegen DIOS-Beltrum. DIOS-Achterhoek heeft wel twee teams landelijk, maar provinciaal hebben ze een kleine vereniging dat maar net genoeg spelers heeft om met een team te spelen in regio Oost Gelderland in de eerste klasse. In de breedte zijn ze mede hierdoor niet erg sterk dus was het voor DCH niet zo moeilijk om te winnen.

Als eerste opende Harry Vos de score voor DCH doordat de tegenstander een verkeerde afruil deed en Harry het goed uitspeelde. Hij is daarmee niet alleen de topscoorder van DCH geworden, maar ook van regio Oost Gelderland met 11-19. Even later had Arnoud de Greef ook de punten binnen, gevolgd door Rodier Evers en het stond 0-6 voor DCH.

De tegenstander van Jaap Vos zorgde voor DIOS voor het eerste bordpunt. Eddy Hoebink kwam ook een remise overeen en tenslotte won Ben Okken nipt, nadat zijn tegenstander zijn remise kans verspeelde. Hierdoor kwam de eindstand op 2-10. DCH blijft op de derde plaats staan in de eerste klasse met 11-16.

In de tweede klasse behaalde het derde team een verdienstelijke gelijk spel tegen DOG 1 uit Almen. In de thuishaven Ons Huis van DCH opende Gerrit Kreunen de score door een vlotte overwinning. Wim Sloetjes en Erik Brummelman wisten met gelijke spelen de voorsprong vast te houden en stond het 4-2 voor DCH 3. Maar uiteindelijk moest Gerrit Hulshof capituleren en wist DOG alsnog langszij te komen en werd de eindstand 4-4. DCH 3 blijft op na de laatste ronde op de achtste plaats staan in de tweed regio Oost Gelderland met 10-7.

In de onderlinge competitie werden de volgende partijen gespeeld:
Jan Heijink - Han van Beek 2-0, Rodier Evers - Henk Lansink 2-0, Gerrit Halfman - Wim Eijkelkamp 1-1, Arnoud de Greef - Jaap Vos 2-0.

Groep A: 1. Arnoud de Greef 14-24, 2. Harry Vos 11-15, 3. Ben Okken 9-13. Groep B: 1. Saidu Keta 12-16, 2. Erik Brummelman 13-16, 3. Wim Sloetjes 12-15.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukelaan 30 in Hengelo Gld. Voor inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113 of kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl


Rijvereniging de Bosruiters

KEIJENBORG - Ter afsluiting van het zomerseizoen organiseerde Rijvereniging de Bosruiters afgelopen zondag haar jaarlijkse clubkampioenschappen. Deze kampioenschappen werden gehouden bij de familie Kempers aan de Steenderenseweg, waar tijdens het buitenseizoen ook altijd gelest wordt.

's morgens werd er dressuur gereden en 's middags gesprongen. Na afloop van het springen konden de leden een broodje beenham, worst of hamburger nuttigen. Mede dankzij het mooie weer was het een zeer geslaagde dag.

Dressuurkampioen is geworden Monique Schiphorst, Springkampioen is Jacques Kempers en Algemeen Kampioen is geworden Brenda Philips. Vanaf donderdag 8 oktober wordt er weer binnen gelest bij Stal Schennink. Voor meer informatie over onze vereniging zie de website.

Uitslagen dressuur: Klasse B: 1. Danique Geurts met Faith 208 punten, 2. Marjon Harmsen met Anton 202 punten, 3. Noƫlle Gosselink met Sarania Navajo 186 punten. Klasse L1/L2: 1. Monique Schiphorst met Dieka 206 punten, 2. Ina Wassink met Valerie 194 punten, 3. Roxane ter Huerne met Montana 193 punten. Klasse M1/M2/Z1: 1. Gonny Geurts met Belladonna 232 punten (Z1), 2. Jacqueline Beijer met Zilverster 203 punten, 3. Brenda Philips met Be Impressive 202 punten. De beste 3 combinaties mochten overrijden en dit waren Danique Geurts, Monique Schiphorst en Gonny Geurs. Na het overrijden is Monique Schiphorst met Dieka clubkampioen dressuur geworden.

Uitslagen springen: 1. Jacques Kempers met Very Clever, 2. Brenda Philips met Be Impressive, 3. Mellany Schiphorst. Jacques Kempers en Brenda Philips waren als enigen foutloos en mochten de strijd tegen elkaar aangaan in de barrage. Zo is Jacques Kempers clubkampioen springen geworden.
Algemeen Clubkampioen is geworden Brenda Philips, zij heeft zowel in de dressuur als in het springen goed gepresteerd.


www.debosruiters.com