Collectanten bij het spandoek.
Collectanten bij het spandoek.

Nationaal MS Fonds zoekt collectanten

REGIO - Het Nationaal MS Fonds zoekt collectanten voor de jaarlijkse collecteweek van 23-28 november. Tienduizenden collectanten trotseren het novemberweer met de instelling: Een beetje kou gaat wel weer over, MS niet!

MS is een grillige ziekte waarbij de ene persoon met MS in korte tijd snel geïnvalideerd raakt en een ander nog jarenlang goed functioneren. De enige gemeenschappelijke factor hierbij is angst. Mensen die aan MS lijden zijn bang voor wat de ziekte kan aanrichten.

Daarom heeft het Nationaal MS Fonds een tweetal kernwoorden bij alle activiteiten en onderzoeken: genezing en verbetering!

Het Nationaal MS Fonds blijft zich inzetten op het ontwikkelen van nieuwe behandelprogramma´s waarbij het vertragen van invaliditeit het belangrijkste uitgangspunt is. Want waarom zouden wij stilstaan en afwachten als we nu al iets kunnen doen?

Wil jij je inzetten voor mensen met Multiple Sclerose? Meld je aan als collectant.


(010) 591 98 39
www.nationaalmsfonds.nl


Expositie bibliotheek Hengelo

HENGELO - In de maand oktober is er een dubbelexpositie te bezichtigen in bibliotheek Hengelo. Marieke van de Logt en Joanne Wunderink, exposeren met dametjes van keramiek en schilderijen.

Marieke en Joanne delen de passie voor het maken van dametjes van keramiek. Deze dametjes worden gemaakt van klei en zijn ongeveer 20 cm hoog. Vervolgens worden zij afgewerkt met glazuur of acrylverf. Wanneer de dametjes klaar zijn, zijn ze zelfs geschikt om buiten neer te zetten. Er worden in de wintermaanden ook workshops georganiseerd. In een workshop van drie avonden gaat iedereen met een leuke dame naar huis. Voor meer informatie, kijk op de site.

Naast het maken van deze dametjes schilderen Marieke en Joanne ook allebei.

Beide hebben een verschillende stijl. Marieke maakt over het algemeen kleurrijke, abstracte werken, voornamelijk met olieverf. Joanne maakt realistische werken met acrylverf. Hierin wordt zij vooral geïnspireerd door koeien.
Zowel de dametjes als de schilderijen zijn vrolijk en kleurrijk.

De dametjes van keramiek en de verschillende schilderijen zijn in de maand oktober te bezichtigen in bibliotheek Hengelo, tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


www.dedames.eu
bibliotheekwestachterhoek.nl


De Bleijke bezoekt bibliotheek Hengelo

HENGELO - Op woensdagmorgen 30 september hebben een aantal senioren een bezoek gebracht aan bibliotheek Hengelo. Vrijwilligers hebben geholpen om de bewoners naar de bibliotheek te rijden.

Na een kopje koffie met een soesje heeft de heer Van Gijssel een aantal korte verhalen voorgelezen. Tussendoor was er tijd om herinneringen op te halen en nog meer koffie. Er lagen ook tal van boeken over Hengelo en omgeving op de tafels.

De bewoners hebben rond gekeken in de bibliotheek voordat zij weer terug werden gereden naar De Bleijke.
Eén keer per maand rijdt de bus van De Bleijke naar de bibliotheek, met senioren die hun boeken willen ruilen. Ook mensen van De Bleijke die geen lid zijn van de bibliotheek, mogen meerijden. Er zijn kranten en tijdschriften beschikbaar om te lezen en er wordt samen koffie gedronken.

Er komen altijd twee vrijwilligers mee, om de mensen te begeleiden.


Bingo bij D'n Draejer

VELSWIJK - Carnavalsvereniging 'De Doldraejers' te Velswijk houdt wederom in het dorpshuis D'n Draejer gezellige bingoavonden voor jong en oud!

De bingoavonden zijn op vrijdagavond 16 oktober, 20 november, 18 december, 15 januari, 19 februari, 18 maart en 15 april en beginnen om 20.00 uur. Schrijf deze datums vast op de kalender!

Voor tien euro koopt u een set kaarten waarmee acht ronden gespeeld kan worden. Elke ronde heeft een andere kleur, daarmee kunt u de hele avond spelen. Er zijn verschillende geldprijzen te winnen.
Dorpshuis D'n Draejer, Velswijkweg 50, gaat om 19.30 uur open. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. Tot 16 oktober.


www.dedoldraejers.nl