Maurice van de Berg werd 5e in de NV 40. Foto: Henk Teerink
Maurice van de Berg werd 5e in de NV 40. Foto: Henk Teerink

ONK Enduro Havelte succesvol voor V.A.M.C de Graafschaprijders

REGIO - Afgelopen zaterdag begon het najaarsseizoen voor de ONK enduro. Een groot aantal deelnemers komt uit de gemeente Bronckhorst. Winst, podiumplaatsen en goede klasseringen waren het gevolg. De V.A.M.C. de Graafschaprijders konden dan ook een mooi feestje vieren na afloop.

In de klasse E2 wist Bas Klein Haneveld uit Vorden als tweede te eindigen achter winnaar Wesley Pittens. Pittens die voor deze wedstrijden teamgenoot was van Beta Super B rijder Klein Haneveld stapte midden in het seizoen over naar Husqvarna en met succes.

Erwin Plekkenpol liet zien dat hij nog met de besten mee kon. Hij eindigde achter Klein Hanerveld als derde. WPM KTM rijder Mark Wassink pakte een mooie tweede plaats achter Hans Vogels in de categorie E3. Peter Lenselink ging met de winst aan de haal voor de uit Hummelo afkomstige Peter Bergsma bij de EV40. Een viertal rijders van de vereniging uit Vorden kwam uit in de N3. Nico Freriks, Tom Berends, Peter Berenschot en Mark Wichink Kruit werden respectievelijk veertiende, vijftiende, achttiende en twintigste. Maurice v.d. Berg uit Warnsveld pakte een keurige vijfde klassering in de klasse NV40.

Vordenaar Marten Zilvold deed het ook niet onverdienstelijk. Hij werd keurig veertiende in de NV50. Bij de daglicenties wist Niels Beck een super prestatie neer te zetten met een tiende plaats. In deze klasse waren maar liefst 52 deelnemers.
De volgende enduro is volgende week zaterdag in het Brabantse Bergeijk. Daarna zal er op zaterdag 24 oktober in Vorden worden gestreden om de prijzen in de 'Oost Gelderland-Rit' die georganiseerd wordt door de Vordense motorclub V.A.M.C.