KBO IJsselsenioren vieren het 30-jarig bestaan met een uitbundig feest, hier met entertainer Paul van Kuiken. Foto: Liesbeth Oukes
KBO IJsselsenioren vieren het 30-jarig bestaan met een uitbundig feest, hier met entertainer Paul van Kuiken. Foto: Liesbeth Oukes Foto: Liesbeth Oukes

Dertigjarig jubileum KBO IJsselsenioren gevierd

TOLDIJK - Dinsdag 30 september stond een feestelijke middag op het programma van de KBO IJsselsenioren. Het feit dat deze vereniging dertig jaar bestaat werd uitbundig gevierd met ruim drie keer dertig leden.

In Zaal Den Bremer werden de leden hartelijk welkom geheten met koffie en een soesje. Voorzitter Arie Hendriks hield zijn toespraak kort. "Van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat we er een mooie, fijne, lekkere, heerlijke middag van kunnen maken." Hij vertelde kort over de Moeder Theresa stichting in Ulft, het goede doel, waarvoor deze middag geld werd ingezameld.

De feestcommissie trakteerde het gezelschap met een voorstelling van Linquenda. Dit duo bestaat uit entertainer Paul van Kuiken en Froukje Koelewijn, dans, zang en techniek. Zij brachten een gezellige theatershow met als thema Terug naar Vroeger. Lang bleef het onduidelijk wat het oorspronkelijke beroep van Paul was. Hij gaf daarvoor verschillend hints en ondertussen vermaakte hij de mensen met anekdotes en liedjes uit vroeger tijden. Teksten die de aanwezige dames en heren spontaan en enthousiast mee konden zingen, zodra Paul of Froukje een lied inzetten. Heel herkenbaar waren de postzegelboeken, sigarenbandjes, sleutelhangers en speldjes, de vroeger gespaard werden. Een ruim uur genoten de leden van deze voorstelling. Paul, vroeger een CliniClown, besluit: "Ik zag vanmiddag dat u nog hartstikke jong was."

Bestuurslid Bertus Meijer presenteerde vervolgens een gezelschapsspel: bingo. Voor deze middag koos hij voor het verhaal van Roodkapje, waaruit de cijfertjes rolden.
De feestelijke middag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.