De winnaars van de optocht in Baak 2015: VIP 2.0. Foto: Liesbeth Oukes
De winnaars van de optocht in Baak 2015: VIP 2.0. Foto: Liesbeth Oukes Foto: Liesbeth Oukes

VIP 2.0 met 'Aap, Noot, Mies en de Winkel van Sinkel' winnaar van de Kermisoptocht Baak

BAAK – De kerkklokken luidden zondagmiddag 4 oktober om 14.00 uur als teken dat de Grote Optocht in Baak ging starten. Tien grote wagens, zes kleine wagens, drie loopgroepen en twee versierde fietsen. Bouwgroep VIP 2.0 behaalde nipt een eerste plaats.

De Vendeliers van Baak en Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen vormden het begin van de optocht, met daarachter het koningspaar 2014 Yvonne en Johan Mennink in een landauer. Verder speelden Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo en Concordia uit Hengelo en Drumband VMS uit Aalten mee.
De deelnemers hadden met veel aandacht gebouwd, geïnspireerd door sprookjes en verhalen, oude winkels, een boerderij en schip, televisie en kunstschilders.

Op de deel van Partycafé de Bierkaai werden uitslagen van de jeugd bekend gemaakt. KLEINE WAGENS: 1. Bjarne en Eliane Hermans en Koen Wuite met Roodkapje en de wolf, 2. Thijmen van den Bos, Ise van den Bos en Jurre Jansen met Het Piratenschip, 3. Jeroen Schiphorst met Dinoland, 4. Sander Schiphorst met de Treinmobiel, 5. Julia Hissink als Rupsje Nooit Genoeg. LOOPGROEPEN: 1. Isa Bouwmeister, Yrsa van Zuilenkom, Mirjam Huiting met MC Donalds Walk-in, 2. Dans en gymnastiekvereniging D.O.G. Baak met Het geet hier spoken, 3. Luuk Franken en Lucas Hissink met Ze hebben ons in de gaten!, 4. Daan, Pien en Moon de Wit als De Baakse Hippies. VERSIERDE FIETSEN: 1. Clown Demi van Voorst, 2. Motorcrosser Senna van Voorst.
Later op de avond in de feesttent werden de prijzen bekendgemaakt van de GROTE WAGENS. De jury had al aangegeven dat de wagens allemaal goed gebouwd waren en dat puntenverschillen zouden ontstaan door op details te letten en de rol van de figuranten. Een eerste plaats was voor VIP 2.0 met de wagen 'Aap, Noot, Mies en de Winkel van Sinkel' met 102.5 punten. 2. 100,5 punten De Boakermark met 'AH(A)!', 3. 100 De ZE-bouwers met 'Vincent van Gogh', 4. 94 punten 'Bullseye' van De Prutsers, 5. 91 Kabouter Plop van De Premium Bouwers, 6. 90.5 Sprookjesboom van de B.E.O. Bouw, 7. 88 Siesta o Fiesta van Toaie Rakkers, 8. 87.5 Gold Diggers van De Broekkies, 9. 84 Oude boerderij in Baak van De Iwab'jes en 10. 83 Houten scheepsbouw van De Broezers.