Gezellig Uit Eten met de Zonnebloem.
Gezellig Uit Eten met de Zonnebloem.

Uit eten met Zonnebloem afdeling Steenderen

Boerenkool of gamba's

Steenderen/Toldijk – Een van de kleinschalige activiteiten die de Zonnebloem-afdeling Steenderen op het programma heeft staan, is Uit Eten. En dat deed een negental gasten vorige week maandag. Met name diegenen die, om welke reden dan ook, niet konden deelnemen aan het eerdere jubileumuitstapje naar het Dolfinarium in Harderwijk, schoven aan.

Als dagmenu kon gekozen worden uit een traditionele stamppot boerenkool en wat exotischer: gebakken gamba's met frites en rauwkost. De boerenkool vond de meeste aftrek; desalniettemin hebben een aantal van de disgenoten toch de grote garnaal geproefd. De een vond 'm lekker, de ander was blij met het bord stamppot, smaken verschillen nu eenmaal. Al met al was het gezellig aan tafel, de placemat gaf genoeg aanleiding om de geschiedenis van Toldijk op te halen. Inclusief verhalen over de stoomtram, die van 1902 tot 1957 tussen Zutphen en Doetinchem reed.
Na de afsluitende kop koffie merkte een van de gasten op dat samen (uit) eten gezellig en zeker voor herhaling vatbaar is. Zo'n kleine activiteit zal ongetwijfeld volgend jaar weer op het Zonnebloem-programma staan.