Hengelose ondernemers organiseren de Mode & Inspiratie Show. Foto: PR
Hengelose ondernemers organiseren de Mode & Inspiratie Show. Foto: PR

Herfsteditie van de Mode & Inspiratie Show:

8 oktober in de Remigiuskerk

HENGELO – Donderdagavond 8 oktober geven ondernemers uit Hengelo een show in de Remigiuskerk aan de Spalstraat. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken en inspiratie op te doen voor de herfst en winter wat betreft kleding, schoenen, haarmode en woninginrichting. De kerk is open om 19.00 uur, de show begint om 19.30 uur.

Jaren geleden werd de eerste Mode & Inspiratie Show georganiseerd om Hengelo te promoten. Door het grote succes besloten de ondernemers het evenement tweejaarlijks, in het voorjaar en najaar te houden. Kappers, winkeliers van kleding, schoenen en woninginrichting doen dan mee en zo weten bezoekers van de show, voornamelijk inwoners van Hengelo, wat er 'om de hoek' te koop is.

Voor de herfst zijn er weer nieuwe damesmodeontwikkelingen te melden: de kleding is voorzien van veel verschillende prints, werkjes en mooie kleuren, zoals zwart, wit, cognac, groen, roze en blauw. Ook mauve en denim zijn dit jaar weer helemaal in, naast combinaties in leaderlook, wol of harige stoffen, suedine en bouclé breisels. Vooral een vrolijk najaar!
Voor de heren zijn er veel grijstinten met cognac en bordeauxrood. Naast grove breisels, hebben de vele overhemden juist micro- en grafische prints.
De schoenenmode is vrouwelijk! Lakschoenen zijn niet weg te denken, wat terug te zien is in de heren veterschoenen, allemaal met weer wat spitser neuzen. De zolen van de schoenen worden dikker. Ook veel prints, bijvoorbeeld bij de sneakers en korte laarsjes met uitgewerkte materialen of werkjes. De broekspijpen worden weer wijder en mogen opgerold worden.
De kappers van Hengelo brengen gezamenlijk de nieuwste haarmode op het podium in hun eigen show. Zij verzorgen ook de haren van alle modellen die deze avond op de catwalk lopen.
Het publiek kan lekker voor deze show gaan zitten en kijken wat Hengelo allemaal te bieden heeft en in welke winkels zij de artikelen kunnen vinden: de zaken worden allemaal voorgesteld. Dat de ondernemers met elkaar samenwerken zal deze avond nog eens duidelijk naar voren komen. Zij zijn er trots op, dat in Hengelo nog alles te koop is!
Deelnemende bedrijven zijn: Frederiks Mannenmode By Jessi, De Barbier, Roozegaarde Sport & Mode, Weustenenk dames & heren kapsalon, Hema, Schoenmode Hermans, schoenmode voor de hele familie, Frederiks by Jessi, Goossens Atomica, Slotboom Tweewielers, De Spannevogel meubel- en tapijtenhuis en Capuchon, women, men & kids fashion.

Dit jaar is PinkSpirit erbij gevraagd, een groep van twaalf enthousiaste meiden, die een goed doel steunen: het KWF. Zij staan bij de in- en uitgang om hun accessoires: sieraden, zonnebrillen en badslippers, te promoten.
Normaal gesproken is de Mode & Inspiratie Show gratis te bezoeken. Toch wordt dit jaar de bezoekers gevraagd om wat geld mee te nemen, voor een vrije gift of om iets bij het kraampje van PinkSpirit te kopen. Het PinkSpirit team werkt eraan om in 2018 weer de SamenLoop voor Hoop in Wichmond te doen.

Als de modeshow is afgelopen, hoeft het publiek nog niet meteen naar huis. De deelnemende winkeliers zijn open tot 22.00 uur om direct nog even te kunnen kijken. Zondag 11 oktober is het koopzondag. Veel winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
Voor de Mode & Inspiratie Show is de Remigiuskerk aan de Spalstaat open om 19.00 uur, de show begint om 19.30 uur.