Anita Smeets en Robert van Aalst voor Partycentrum de Kruisberg.  Foto: Reinier Kroesen
Anita Smeets en Robert van Aalst voor Partycentrum de Kruisberg. Foto: Reinier Kroesen Foto: Reinier Kroesen

Senioren Actief Beurs 2016 in Doetinchem

DOETINCHEM – Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de vierde Senioren Actief Beurs op zondag 31 januari 2016. Doetinchem is de centrale locatie, met Partycentrum De Kruisberg als thuishaven. Een zowel informatieve als gezellige dag, afgestemd op de ouder wordende mens, die wat hulp nodig heeft om nog steeds actief en zelfstandig te kunnen functioneren. Maar, bovenal te blijven genieten van al het goeds dat het leven biedt. De beurs is ook bedoeld voor hun kinderen, zorgverleners, mantelzorgers en andere maatschappelijk betrokken instanties. De organisatie is in handen van Arc en Ciel en PrivaZorg de Achterhoek.

Door Reinier Kroesen

Eén van beide initiatiefnemers is Robert van Aalst van Arc en Ciel (maatwerk zorg- en woonmogelijkheden) uit Ulft, gericht op het zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen. Van Aalst: "De Senioren Actief Beurs is de grootste op dat gebied van Oost-Nederland. We blijven groeien, de vorige editie in Groenlo trok meer dan achthonderd bezoekers. Voor onze gasten rouleren we qua locatie vanwege de bereikbaarheid. Deze keer dus Partycentrum De Kruisberg. Eigenaar Mark Jansen is betrokken bij de doelgroep, de zaal is intiem en gezellig, en er is volop gratis parkeergelegenheid."

PrivaZorg de Achterhoek is de andere organiserende partij. Directeur Anita Smeets: "We zijn een steunpunt van de landelijk werkende thuiszorgorganisatie PrivaZorg en werken uitsluitend samen met zzp'ers.Cliënten hebben altijd vaste zorgverleners die zorg leveren in kleine teams. Wij bieden persoonlijke verzorging en verpleging, maar geven ook begeleiding aan mensen met dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en psychiatrische problemen."

Over de beurs: "We hebben veertig exploitanten, toegespitst op de ouder wordende mens. Aandacht voor hun mobiliteit: scootmobielen, rollators, rolstoelen en aangepaste fietsen. Pasklare woningaanpassingen, verstelbare bedden, trapliften en sta-op stoelen, thuiszorg en domotica (zoals binnen- als buitenshuis alarmering, track en trace voor dementie)."

Maar, wat ze het belangrijkst vindt: ouderen moeten vooral blijven genieten van het leven, leuke dingen doen. "Daarom is er ook standruimte voor reisbureaus, fitness voor ouderen, cosmetica, tuinieren, kappers, eten (bakkers en andere delicatessenzaken) en drinken (wijnen). 'Spielmireiner!', specialist op het gebied van volksmuziek, busreizen en entertainment is aanwezig en verzorgt de muzikale omlijsting. Ze komen met enkele verrassingsoptredens. Daarnaast zijn er demonstraties, proeverijen van wijn en andere lekkernijen."

De organisatie heeft nog enkele stands beschikbaar voor lokale ondernemers uit Doetinchem en omgeving, die met hun product of diensten binding hebben met de oudere doelgroep. Voor meer info: Robert van Aalst (06/46260977) of Anita Smeets (06/10364844). De gratis toegankelijke beurs begint 31 januari 2016 om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.


www.arcenciel.nl
www.privazorgdeachterhoek.nl


Geheugenspreekuur Hummelo

HUMMELO - Op dinsdagmorgen 27 oktober 2015 wordt van 10.00-11.00 UUR het geheugenspreekuur gehouden in het verzorgingshuis Hyndendael, Keppelseweg 35, 7255 DK Hummelo.

Het maandelijkse geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Bronckhorst, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met Elise Kox, telefoon: (088) 933 1180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies.