Winnaar van 2014: Marktplaats(.nl) van de Boakermark.
Winnaar van 2014: Marktplaats(.nl) van de Boakermark.

Baakse kermis komend weekend:

Steve Carlin en jeugdvogelschieten

113 jaar kermis en 55 jaar optocht

Baak – Op 3, 4 en 5 oktober viert Baak weer uitgebreid feest tijdens de traditionele 'Boakse karmis'.

Zaterdag 3 oktober
Op zaterdagmiddag om 13.00 uur start de Baakse kermis met een kermisviering in de Sint Martinuskerk. Na deze opening zijn er in de feesttent allerlei leuke spelletjes voor jong en oud. Dit jaar de talentvolle goochelaar Steve Carlin op het programma! Hij is bekend van tv en zijn interactieve programma zit vol met magie, illusies en wonderen. Dit mag niemand missen! Op het kermisterrein zijn de attracties open. Vanaf 21.00 uur kan er gefeest worden in de feesttent op de muziek van StageLine of in één van de cafés in het dorp.

Zondag 4 oktober
Op de zondagmiddag is er vanaf 14.00 uur, zoals gebruikelijk in Baak, een grote kermisoptocht met prachtige praalwagens, karretjes, loopgroepen en versierde fietsen. Deze zal door de straten van Baak trekken, begeleid door diverse muziekkorpsen. De Baakse vendeliers en het Koningspaar 2014 mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Na de optocht is de kermis geopend voor iedereen en in de feesttent zal op de muziek van YOU&ME gedanst en nagepraat worden. Om 16.30 uur is in Partycafé de Bierkaai de prijsuitreiking voor de kleine wagens, fietsen en loopgroepen.

Primeur: vogelschieten voor de jeugd

Zondagavond is er, wederom met You and Me, een echt Baaks feestje vanaf 20.30 uur en zal rond 22.00 uur de uitslag van de grote wagens bekend worden gemaakt.

Maandag 5 oktober
De Bielemans schudden het dorp weer wakker op maandagmorgen met hun kabaal en bielemansstreken. De Baakse vendeliers en Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen verzorgen vervolgens om 10.30 uur de afmars van café Herfkens naar de vogel op het feestterrein. Aansluitend begint het vogelschieten, vogelknuppelen, lepeltjesschieten en schijfschieten op het terrein bij de feesttent. Dit jaar voor het eerst ook vogelschieten voor de jeugd van 10 tot 16 jaar! Doe mee en wordt misschien wel de eerste Kampioen Vogelschieten Jeugd van Baak! Voor de kinderen begint de kleine schutterij en kegelen in de feesttent na het eerste schot van het vogelschieten. Zodra de vogel is gevallen wordt het Koningspaar 2015 bekend gemaakt, waarna een huldiging volgt. Na de prijsuitreiking van de overige spelen trapt Melrose het afsluitende feest af in de tent.


www.baaksekermis.nl
www.facebook.com/kermisbaak


DCH 2 goed uit de startblokken

HENGELO - Het damseizoen is wederom begonnen en DCH 2 opende voor de Hengelose damclub het damseizoen tegen DCH 3. Het team van teamleider Gerrit Halfman had niet veel moeite om de gelederen van het team van Gerrit Kreunen onder de knie te krijgen.

Jan Bosch opende de score door een misser van Gerrit Kreunen zelf. Daarna verdubbelde Gerrit Halfman de punten door Gerrit Hulshof te verslaan die vanaf het begin al tegen een achterstand keek na een damslag in de opening van zijn partij.
Tonny Hoebink zorgde voor het eerste en naar later bleek het enige punt van DCH 3 tegen Jan Heijink. Als laatste voegde Jan Luiten er nog twee punten aan toe door Berend Rossel te verslaan in een klassieke partij. DCH 2 wint met 7-1. DCH 2 gaat hiermee aan de leiding in de tweede klasse regio Oost Gelderland.
Het eerste team ging de volgende dag op pad naar Doetinchem om tegen het jeugdige team van DUO te spelen. Het ging daar spannend aan toe mede doordat DCH een paar goede spelers miste. Ben Okken en Eddy Hoebink waren deze eerste wedstrijd niet van de partij. Arnoud de Greef was er wel en zette DCH op voorsprong door een vlotte overwinning. Ook teamleider Jaap Vos had een jeugdspeler die nog veel moet leren op dit niveau en het stond 0-4. Echter Wim Eijkelkamp als invaller trof een sterkere speler en verloor op positie. Henk Lansink mocht de handen dicht dat hij nog een punt meekreeg en Rodier Evers, de laatste tijd goed op dreef ging tegen een routine speler de mist in en verloor. Harry Vos had een sterke jeugdspeler die niets toegaf zodat deze partij in remise eindigde. Eindstand 6-6. Hiermee staan beide teams in de middenmoot van de eerste klasse regio Oost Gelderland.
Onderlinge competitie: Jaap Vos - Rodier Evers 0-2, Wim Eijkelkamp - Han van Beek 2-0, Harry Vos - Arnoud de Greef 2-0.

Groep A: 1. Rodier Evers 3-5, 2. Jan Bosch 1-2, 3. Harry Vos 2-3.
Groep B: 1. Gerrit Kreunen 2-4, 2. Wim Sloetjes, Wim Eijkelkamp en Berend Rossel allen 1-2.

De standen van de onderlinge competitie wordt niet allen bepaald door het aantal punten wat is behaald, maar ook het gemiddelde aan tal punten per wedstrijd en het gemiddelde rating per wedstrijd wat is behaald afhankelijk van de sterkte van je tegenstander. DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal 'Ons Huis', Beukelaan 30 in Hengelo. Voor inlichtingen, secretariaat: H.Vos, telefoon 461113 of kijk op de website.


dch-hengelo.geldersedambond.nl