Bonne Route (bassist Wim Smit is op 18 september overleden). Foto: PR
Bonne Route (bassist Wim Smit is op 18 september overleden). Foto: PR Foto: PR

'Mooie liedjes op zien Achterhoeks'

HENGELO - Op zaterdag 10 oktober is er een dubbelconcert van twee Achterhoekse groepen in de Hengelose Remigiuskerk. Het bekende Bonne Route en het Dinxperlose duo Alles Andès treden samen op. Hun motto voor dit concert is: 'Mooie liedjes op zien Achterhoeks.'

'Dat wödt mooi, in de Hengelse kerke!'

Bonne Route is in de hele Achterhoek bekend. Een van de groepsleden is Stef Geurtzen, zoon van de bekende Hengelose 'Meister Geurtzen', naar wie onlangs in Hengelo een plantsoen is genoemd.

Geurtzen: "Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. Toen ik drie jaar was liep ik al op een mondharmonica rond te tetteren. Bij Bonne Route mag ik graag improviseren op gitaar en mondharmonica."

Folk in 't Achterhoeks
Ook Hans Westerveld (gitaar, banjo) is geen onbekende in de Achterhoek. "Ik heb in de band Spöl gezeten en ik werk al bijna dertig jaar aan de Muziekschool in Doetinchem. In Hengelo heb ik muzieklessen gegeven aan de Piersonschool."

Westerveld laat zich inspireren door de sfeervolle teksten en muziek van onder anderen Daniël Lohues en Gerard van Maasakkers. "Met Bonne Route spelen we onversterkt, behalve de basgitaar. Bij ons zijn de teksten belangrijk. Ik zie tot mijn plezier dat de folktraditie ook bij jongeren weer populair wordt de laatste jaren." Zangeres/violiste Inge te Boekhorst zorgt voor een heel eigen geluid bij Bonne Route. Teksten, muziek en arrangementen zijn van de bandleden zelf.

Hans Westerveld: "Voor ons wordt dit een speciaal concert, omdat onze bassist Wim Smit op 18 september na een langdurig ziekbed is overleden. Om dat verlies enigszins op te vangen spelen we op 10 oktober samen met Alles Andès, het muzikale duo Wim Jansen en Hans Beernink uit Dinxperlo. Ook bij Alles Andès staan Achterhoekse teksten en sfeer centraal."

Het dubbelconcert wordt georganiseerd door de zeer actieve Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk.

Westerveld: "Dat geet vaste heel mooi wodden, daor in de Hengelse kerke!"


Het dubbelconcert Bonne Route & Alles Andès is zaterdag 10 oktober, 20.00 uur, kerk open: 19.30 uur, entree 10 euro