Wethouder Antoon Peppelman verricht opening 't Sluterke.
Wethouder Antoon Peppelman verricht opening 't Sluterke.

Open Dag gehouden bij

Activiteitenbegeleiding De Slutershoeve

Keijenborg - Op zaterdag 12 september werd de eerste Open Dag gehouden bij Activiteitenbegeleiding De Slutershoeve in Keijenborg. Familieleden, vrienden, deelnemers, ouders en andere geïnteresseerden waren deze dag aanwezig om een kijkje te nemen op deze mooie locatie.

Rond 11.00 uur 's morgens overhandigde Astrid Bourgondiën de schaar aan Wethouder Antoon Peppelman, waarna onder luid applaus van de omstanders het volledig gerenoveerde activiteitengebouw 't Sluterke officieel werd geopend.

Wethouder verricht opening 't Sluterke

Bezoekers konden onder het genot van een hapje en een drankje het terrein en de gebouwen bezichtigen en zich een beeld vormen van de activiteiten die bij De Slutershoeve mogelijk zijn. Zo werd er die dag veel geknutseld, geknuffeld met dieren, werden er spelletjes gedaan en onder begeleiding paard gereden.

De afgelopen vijf jaar heeft Astrid Bourgondiën flink aan de weg getimmerd. Als kleinschalige onderneming biedt zij met Activiteitenbegeleiding De Slutershoeve activiteiten aan mensen, jong en oud, met een hulpvraag.
Deze activiteiten en mogelijkheden worden altijd afgestemd op de zorgvraag. Denk hierbij aan dagbesteding, kortdurend verblijf zoals logeerweekend en/of vakantieopvang, verjaardagspartijen en begeleiding op externe zorglocaties.
De Slutershoeve is DEKRA gecertificeerd en Astrid Bourgondiën is als BIG geregistreerd verpleegkundige aangesloten bij NVA.

Voor meer informatie over Activiteitenbegeleiding De Slutershoeve kunt u contact opnemen met Astrid Bourgondiën, Bronkhorsterstraat 6, 7256 KE Keijenborg. Telefoon (0575) 461294 of (06) 21960639. Mailadres: info@slutershoeve.nl of kijk op de website.


www.sluterhoeve.nl


Normaal wint

'Buma Lifetime Achievement Award'

Regio - De Achterhoekse rockband Normaal ontving 14 september de prestigieuze 'Buma Lifetime Achievement Award' uitgereikt vanwege de betekenis van de band en haar muziek voor het Nederlandse muzieklandschap. De prijsuitreiking vindt plaats in Den Bosch.

Normaal vierde op 14 mei jongstleden nog met 12.000 'anhangers' het 40-jarig jubileum in Lochem; de plek waar het ooit allemaal begon. Dit jubileumoptreden vormde het startschot voor de laatste veldtocht (tour). Daarnaast kwam er een nieuwe cd uit, getiteld '40-joar HØKEN' en verscheen er op 27 mei bij de VPRO een film over de band Normaal welke door meer dan 1 miljoen kijkers werd bekeken.

Tijdens dit laatste jaar is Normaal populairder dan ooit. Alle concerten van de veldtocht zijn stijf uitverkocht maar voor 'Ajuu, de mazzel' zijn er nog maar enkele kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 35,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl.
'Ajuu, de mazzel!' – 19 december 2015, GelreDome, Arnhem , 16:00 uur aanvang – 23:00 uur sluit. Meer informatie op de website.


www.normaal.nl


Toertocht 'Wingers uut 't Oosten'

Regio - Op zondag 27 september 2015 organiseert motorclub Wingers uut 't Oosten wederom een toertocht, die ongeveer 165 km lang zal zijn en over de Veluwe zal leiden.

Leden en niet-leden zijn vanaf 10.15 uur van harte welkom bij Café De Tol, Keijenborgseweg 1, 7021 KP Zelhem. Inschrijven kan tot 11.15 uur. Deelname voor leden is gratis, niet-leden betalen € 5,00 per motor. Daarbij hoort één kopje koffie of thee en de route aan te leveren op het navigatiesysteem van Garmin. Ter plekke wordt de route door het bestuur op de eigen Garmin gezet. Deelnemers die geen Garmin hebben, kunnen meerijden met de deelnemers die dit wel hebben. Iedereen is vrij te beslissen alleen of met een groepje te gaan rijden. Meer info kan verkregen worden bij de secretaris.

Motorclub Wingers uut 't Oosten bestaat ruim 12 jaar. Iedere tweede zondag van de maand is er een club meeting bij Café De Tol. In de zomer start de meeting om 11.00 uur en in de winter om 12.00 uur. 's Zomers wordt er na de koffie en het bijpraten meestal nog een motor rit gemaakt met de aanwezige leden.
Ieder jaar begint het motorseizoen met een grotere toertocht in maart of april en het seizoen wordt afgesloten in oktober, eveneens met een grotere toertocht.


secretaris@wingersuuttoosten.nl