Jeroen Beuseker, Alfred Hendriks en Riek van Langen.
Jeroen Beuseker, Alfred Hendriks en Riek van Langen. Foto: Liesbeth Oukes

Dubbele gevoelens bij afscheid
SV Basteom van locatie Baak

Winstpunten na laatste wedstrijd

Baak - Met een 2-1 overwinning van SV Basteom 1 tegen SHE uit Hall werd veertig jaar voetbal in Baak afgesloten. De vele aanwezigen die deze laatste wedstrijd op dit voetbalveld bijwoonden, maakten ook het officiële moment van sluiting in de kantine mee. De voorzitter van SV Basteom Jeroen Beuseker kreeg een schilderij aangeboden en overhandigde vervolgens de sleutel van De Baakermat aan wethouder Arno Spekschoor.

Leden, oud-leden, vrijwilligers, donateurs, sponsoren en andere belangstellenden waren uitgenodigd om deze middag aanwezig te zijn. Bij de wedstrijd tussen SV Basteom 1 en SHE stond daarom veel publiek te kijken. Vooral de eindfase van de wedstrijd was spannend, want het thuisteam wist terug te komen van een 0-1 achterstand tot een 2-1 winst.

Gerrit Weijenberg heette namens de organisatie iedereen welkom op deze memorabele dag. Hij riep de voorzitter van SV Basteom Jeroen Beuseker, Riek van Langen, de vrouw van wijlen Jan van Langen en oud-voorzitter van Baakse Boys en Alfred Hendriks, destijds het jongste lid van Baakse Boys die in 1981 de accommodatie opende, naar voren. De voorzitter kreeg van hen een schilderij aangeboden, dat hij met veel plezier uitpakte en aan het publiek toonde.

Jeroen Beuseker besefte dat het een bijzonder dag was. "De laatste wedstrijd is gespeeld en vier decennia voetbal op De Baakermat komt nu ten einde." Ondanks het feit dat men het fijn vindt om naar de nieuwe accommodatie in Steenderen te gaan, verwoordde hij ook de gevoelens over de sluiting vanuit Baak gezien. "Veertig jaar herinneringen blijven daar, dat is op zich mooi want herinneringen kun je vasthouden. Maar het zal best een stukje emotie met zich meenemen, want ja, je laat wel wat achter. Ik hoop dan ook dat de Baakse mensen net zo'n fijne plek krijgen en voelen op de Steenderense accommodatie en dat de Steenderensen, die heel trots zijn op wat er staat, ook zien welke offers er aan de andere kant zijn gebracht. Want dat is natuurlijk niet niks om zoiets zomaar achter je te laten." Voor alle mensen die veertig jaar hun ziel en zaligheid geïnvesteerd hebben, vroeg en kreeg hij een enorm applaus. "Zij hebben het mogelijk gemaakt om twee jaar lang, met onze nieuwe club hier fantastisch hebben kunnen voetballen."

Daarna ging hij over tot de sleuteloverdracht aan de gemeente. De sleutel gaf hij aan Arno Spekschoor, wethouder van de gemeente Bronckhorst. "Ook ik sta vandaag met een dubbel gevoel, je gaat een tijdperk afsluiten. Er is heel veel gebeurd, lief en leed met elkaar gedeeld, er zijn relaties ontstaan hier, er zijn mensen geweest die sportief het nodige gedaan hebben en je gaat het met elkaar afsluiten. Dat is iets om bij stil te staan. Tegelijkertijd heeft het ook de kracht van Baak, die zich vandaag tentoonstelt in de zin van: de toekomst moet je toch samen gaan zoeken, samen met Basteom." Hij gaf aan dat het besluit krachtig is geweest, om op tijd de bakens te verzetten voor een nieuwe toekomst, waarbij hij de inwoners en voetballend Baak complimenteerde, alsook Basteom die de nieuwe club neerzette.

Buiten stond voor de kinderen een springkussen en voor iedereen heerlijk eten in de hapkar. In de kantine bracht 'Infidelity' live muziek en met een drankje in de hand werden vele herinneringen opgehaald.

Arno Spekschoor ontvangt van Jeroen Beuseker de sleutel van De Baakermat.