Burgemeester Huijbregts met Thijs Willemsen, Isa Lieverdink en Sofie Legtenberg voor het onthulde schilderij. Foto: Willy Hermans
Burgemeester Huijbregts met Thijs Willemsen, Isa Lieverdink en Sofie Legtenberg voor het onthulde schilderij. Foto: Willy Hermans Foto: Willy Hermans

Kinderen overhandigen schilderij aan sociaal team Vorden

Creatief resultaat kinderfeestje 10 jaar Bronckhorst

Door Willy Hermans

Bronckhorst - Bronckhorst bestaat dit jaar 10 jaar. Daarom nodigde de gemeente iedereen uit om op 5 september 2015 langs te komen tijdens de Kom d'r in dag. Bronckhorster kinderen die dit jaar ook hun 10e verjaardag vieren, werden uitgenodigd om samen met de burgemeester een taartje te eten. Er meldden zich enorm veel kinderen aan.

Na de taart gingen de kinderen aan de slag met maken van schilderijen of hinkelpaden met mozaïek, met een fantastisch eindresultaat. Het eerste hinkelpad wordt tijdens Burendag op park de Bleijke in Hengelo geplaatst. De schilderijen krijgen een mooie plek bij de sociale teams in Bronckhorst.

Overhandiging eerste schilderij
De onthulling van het eerste schilderij was op 16 september in het Dorpscentrum te Vorden.

Burgemeester maakt praatje met de kinderen

Thijs Willemsen uit Keijenborg, Sofie Legtenberg en Isa Lieverdink uit Vorden, de makers van het schilderij, onthulden samen met burgemeester Helmi Huijbregts-Schiedon het kunstwerk in de spreekkamer van het sociale team, waarvan Marian Pater en Brenda Huberts aanwezig waren. Na afloop maakte de burgemeester een praatje met de kinderen. De vier andere sociale teams in Hengelo, Steenderen, Zelhem en Hummelo en Keppel kregen hun schilderij een dag later.
Bij de sociale teams kunnen inwoners terecht met al hun vragen over ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn en werk. In elk team werken professionals op het gebied van bijvoorbeeld welzijn, jeugd en opvoeding, schulden en werk. Zij helpen graag bij het zoeken naar praktische oplossingen. De locaties en openingstijden, zie website.


www.bronckhorst.nl