Fred Hofman biedt Raymond en zijn ouders Gerard en Maria een gezandstraalde spiegel aan.
Fred Hofman biedt Raymond en zijn ouders Gerard en Maria een gezandstraalde spiegel aan.

Biljartvereniging Concordia '54 is 25 jaar bij Leemreis

Hengelo - Het is dit jaar vijfentwintig jaar geleden dat de locatie aan de Raadhuisstraat met de naam Concordia zijn poorten helaas sloot. De daar zetelende biljartvereniging moest een beslissing nemen. Of doorgaan in een andere locatie of stoppen met de biljartactiviteiten.

Na ampel beraad werden diverse locaties bekeken en contacten gelegd. Bij de familie Visser die Hotel, café, restaurant en zaal beheren werd ook de vraag voorgelegd om hier te kunnen biljarten. De zoon Tonny was direct enthausiast. Hij wist zijn ouders samen met de strakke lobby van Willy Derksen en Freddy Hofman zover te krijgen om met de vereniging in zee te gaan. De beide biljarts die bij Concordia stonden werden door de familie Boerman heel geschikt aan de vereniging verkocht.
In de loop van de 25 jaar zijn hier in de zaal al een honderdtal toernooien afgewerkt van onderlinge toernooien, districtswedstrijden, Gewestelijke toernooien tot en met een aantal Nationale kampioenschappen. In de eerste jaren werd de scepter gezwaaid door Gerard en Maria die langzaam maar zeker bij de biljartwereld veel waardering ondervonden en ondervinden door de prima verzorging tijdens de wedstrijden.
De vereniging Concordia'54 heeft geweldige jaren mogen meemaken tijdens de samenwerking. Lief en leed werden gedeeld waarbij het wegvallen van leden vaak zwaar is, in het bijzonder het veel te vroeg overlijden van Tonny Visser.
Voor enkele jaren terug nam Raymond het roer over van Pa en Ma (die nog steeds actief zijn gebleven voor de biljartvereniging). Hij blijkt ook een groot hart te hebben voor de biljartsport en toont zich elke keer weer een prima gastheer wat als resultaat heeft dat de spelers graag naar de Spalstraat in Hengelo komen.
Op 5 september werd een tijdens een informele bijeenkomst de familie bedankt voor de geweldige jaren die de samenwerking heeft opgeleverd.
Op de foto ziet u de voorzitter Fred Hofman die een gezandstraalde spiegel aanbiedt aan Raymond en zijn ouders Gerard en Maria. Die de waardering van de vereniging uitspreken, ook het bloemetje voor Maria is zeker op zijn plaats.


www.bvconcordia.nl