De 28 A'tjes laten trots hun eerste zwemdiploma zien.
De 28 A'tjes laten trots hun eerste zwemdiploma zien. Foto:

Zwemdiploma's in Steenderen

Steenderen - Zaterdag mochten 63 kinderen flink aan de bak om hun zwemdiploma te halen in het Burg. Kruijffbad.

Het zwembad had het water opgestookt tot 31 graden dus de kinderen zaten er warmpjes bij. Ze zwommen allemaal super goed, natuurlijk onder grote belangstelling van ouders, bekenden en een examinator van de KNZB. Er haalden 28 kinderen hun A-diploma, 15 diploma-B, 14 kinderen diploma-C en 6 kinderen behaalden Zwemvaardigheid. De hoogtepunten van de dag zijn steevast: het badpersoneel in het water gooien en met je diploma een gratis ijsje halen.

Zwemles in Steenderen is al jaren populair omdat het goed, goedkoop en in warm zwemwater is. Het Burg. Kruijffbad hanteert een eigen A-diploma, aangepast aan het relatief korte zomerseizoen. Het is vergelijkbaar met het A-diploma dat ouders zelf vroeger ook haalden. "Wij vinden het belangrijker dat kinderen heel goed en dus veilig leren zwemmen op buik en rug, dan dat ze allerlei extra zwemslagen half leren." Die extra zwemslagen halen we weer in bij B want dat is gewoon weer het landelijk diploma B van het Zwem ABC, net als C. Veel kinderen zwemmen in de winter door op de zwemclub waar ze zo'n twaalf keer op zaterdagmiddag zorgen dat ze hun slagen goed bijhouden of alvast oefenen voor een volgend diploma.


www.zwembadsteenderen.nl


OffCourse bij Live@ideaal

OffCourse richt zich op covers en treedt op bij Live@ideaal

Zelhem - Woensdagavond 16 september staat de band 'OffCourse' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Amateur coverband 'OffCourse' ontstond eind 2014 in noord Nederland. De band bestaat uit zes enthousiaste, gedreven en ervaren muzikanten. \

OffCourse richt zich op covers uit het R&B, soul, funk en pop en blues genre. Het repertoire staat inmiddels als een huis en de band wil graag spelen op (bedrijfs)feesten en evenementen, zowel in kleine als grotere ruimtes.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.
Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org

Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

OffCourse.