De (reserve)kampioenen van de Kalveropfokclub van 2015.
De (reserve)kampioenen van de Kalveropfokclub van 2015. Foto: Liesbeth Oukes

Zonnige eindkeuring kalveropfokclub Bronckhorst

Lachende kindergezichten

Wichmond - Was er vorig jaar al sprake van een hoge opkomst met 29 kinderen, dit jaar spande de kroon. Maar liefst 37 kinderen en hun kalfjes schreven zich in voor deelname aan de Kalveropfokclub Bronckhorst, met de eindkeuring zaterdag 22 augustus op het terrein van Camping Warnstee. Een mooie dag met mooi weer, meer deelnemers en meer publiek.

Alle kinderen en hun kalfjes kwamen naar de eindkeuring om te worden voorgebracht voor een deskundige jury. Dagvoorzitter Rudy Schennink heette iedereen van harte welkom en legde uit dat dit jaar in twee ringen tegelijk werd gekeurd. Hij wenste de deelnemende kinderen veel plezier, dankte de sponsoren en stelde de juryleden voor. In ring 1: Rita Groot Roessink en Hans Nusselder, ring 2: Benno Rondeel en Gerke Wunderink, voor beide ringen exterieur Gerrit Jan Garritsen en Bert Gotink. Speaker Arriën Lassche praatte de ochtend aaneen.

De kinderen hadden zich goed voorbereid en de kalfjes zagen er prachtig uit. De jury had de koppels tijdens de huisbezoeken al gezien en ook deze dag brachten de kinderen hun kalfjes voor. De jury gaf voor verschillende onderdelen punten, zoals verzorging, voorbrengen en het wedstrijdboekje, die werden opgeteld voor het puntentotaal.

Na de lunch kwamen de mooiste kalfjes in de ring voor de finale van het exterieur, waarna alle prijzen werden uitgereikt. Natuurlijk ontbraken de bekermeisjes niet. Zij brachten in de mand de bekers naar de dagvoorzitter, die de prijzen uitreikte.

Uitslagen
Rubriek 7-8 jaar: kampioen: Gijs Besselink, reservekampioen: Niek Vaartjes, aanmoedigingsprijs: Joost van Basten Batenburg, mooiste boekje: Cato Wenting. Rubriek 8-9 jaar: kampioen: Maud Schennink, reservekampioen: Sven Ruiterkamp, aanmoedigingsprijs: Emma Keppels, mooiste boekje: Maud Schennink. Rubriek 10 jaar: kampioen: Anouk Reinders, reservekampioen: Britt Besselink, aanmoedigingsprijs: Kain Scheffer, mooiste boekje: Anouk Reinders. Rubriek 11 jaar: kampioen: Rick Ruiterkamp, reservekampioen: Merel Keppels, aanmoedigingsprijs: Bart Janssen, mooiste boekje: Colet Wenting. Rubriek 11-12 jaar : kampioen: Lian Beulink, reservekampioen: Jasmijn Weverink, aanmoedigingsprijs: Dena Raben, mooiste boekje: Juul Bosman. Rubriek 12 t/m 15 jaar: kampioen: Ilse Schennink, reservekampioen: Brit Reinders, aanmoedigingsprijs: Daan Dijkman, mooiste boekje: Brit Reinders.

De dagprijzen zijn: beste exterieur: kampioen: Niek en Brit Vaartjes, reservekampioen: Lian Beulink en Jasmijn Weverink. Het beste getoiletteerde en voorgebrachte kalf: Brit Besselink.


kocbronckhorst.wordpress.com


The SPaX bij Live@ideaal

Zelhem - Woensdagavond 2 september staat de band 'The SPaX' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De eerste oefensessie van The SPaX was in oktober 2010 en drie maanden later was de eerste try-out tijdens Merlyen's Muziek Achtdaagse in Doetinchem. De reacties waren enthousiast: het inspireerde de band tot het schrijven van meer songs en het verder ontwikkelen van hun muziek.

In 2011 verscheen hun eerste (demo) CD, getiteld: 'From Fabrication to Demolition', met 6 songs. De muziek is een mix van punk, speedrock, rock & roll en southern blues. 2012 speelde The SpaX onder andere in het voorprogramma van de Noorse punksensatie 'Honningbarra' en de Nederlandse speedrockers van 'Peter Pan Speedrock'. In 2013 won The SPaX de Achterhoekse Band Competitie waardoor ze op het Huntenpop festival speelden. Oktober 2014 bracht The SPaX het eerste album uit met de titel 'All Fired Up'.

In the Spax spelen Theo Flonk-guitar & vocals, Rick Kup-bassguitar & vocals en Jeffrey Hartjes-drums & backing vocals. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Kijk voor meer informatie op de site.


www.ideaal.org


Collecte Rode Kruis 2015

Regio - In juni heeft het Rode Kruis, afdeling Bronckhorst, gecollecteerd in onze gemeente. De opbrengst was 11.043,26 euro.

Dit bedrag is bestemd voor de plaatselijke afdeling voor onder andere de EHBO activiteiten.
Vanzelfsprekend wordt er ook geholpen als er een ramp plaatsvindt en het landelijke Rode Kruis een beroep op ons doet.
De organisatie bedankt de gevers maar zeker ook de collectanten.
Hartelijk dank!