Deelnemers, opspattend water en winnaars van de bommetjeswedstrijd.
Deelnemers, opspattend water en winnaars van de bommetjeswedstrijd. Foto: Liesbeth Oukes

Wedstrijd in het burgemeester Kruijffbad

Walter maakt de mooiste bommetjes

Steenderen - Vrijdag 21 augustus was het zover: de bommetjeswedstrijd in het burgemeester Kruijffbad in Steenderen. Een groep enthousiaste bommetjesmakers hadden zich aangemeld in de verschillende leeftijdscategorieën. Tot slot werden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen verdeeld.

Tussen 17.00 en 19.00 uur was het een drukte van belang in het zwembad. Organisator Jurgen van Aalst, tevens speaker van deze wedstrijd riep de deelnemers op om op de startblokken te gaan staan. Daarnaast voorzag hij een en ander van commentaar.
In vier groepen ging de wedstrijd van start. Ingelaste leeftijdsgroep waren de mini's, de kids met nog zwembandjes om en nog geen diploma A. Zij wilden zo heel graag meedoen. Daarom maakten zij de mooiste sprong naar hun vader of moeder. Daarna waren de kinderen t/m 9 jaar, 10 t/m 15 jaar en 16 en ouder aan de beurt. In de laatste groep hadden zich wat stoere papa's gemeld, het was een prachtig gezicht.
De juryleden Brigit van Aalst en René Hulshof zaten hoog in de stoelen en konden zo goed zien of de bommetjes van goede kwaliteit waren, of dat het nog eens overgedaan moest worden. Na een aantal ronden, bleef per categorie een winnaar over en drie kregen een grote beker. De jury bepaalde ook een nummer twee en drie.
Na een leuke wedstrijd mochten alle deelnemers naast elkaar rond het bad gaan staan om gezamenlijk een flinke plons water te maken. Daarna hadden de juryleden de punten bepaald en konden de prijzen worden uitgereikt. De jury lette op het hoogste bommetje in combinatie met het mooiste bommetje. Dus hele mooie sprongen en spatters hoger dan het rood-witte lint vielen in de prijzen. Tot slot bedankte Jurgen iedereen voor het meedoen en kijken en tot volgend jaar.

UITSLAGEN
Categorie Mini's: 1. Saar. Categorie t/m 9 jaar: 1. Jelle, 2. Arnoud, 3. Liv. Categorie 10 t/m 15 jaar: 1. Eline 2. Jarkko 3. Cliff. Categorie 16 en ouder: 1. Walter, 2. Martijn, 3. Timo.


www.zwembadsteenderen.nl
www.facebook.com/zwembadsteenderen