Alpe d'HuZes team 'Blue Spirit' stelt zich voor.
Alpe d'HuZes team 'Blue Spirit' stelt zich voor.

Start badmintonseizoen in Sporthal de Kamp Hengelo

Badmintonnen voor jeugd

Hengelo - Vanaf 25 september begint het badminton seizoen weer in Hengelo, in Sporthal de Kamp. Elke dinsdag is er dan gelegenheid om te komen badmintonnen voor de jeugd van 18.30 tot 19.30 uur onder begeleiding. Vanaf 1 september is er ook een gediplomeerd trainer die de kinderen de regels, slagen, trics en trucs leert van de badminton sport.

Badminton is een snelle sport, waarin conditie, souplesse, techniek en reactie een belangrijke factor spelen. Dat dit alles op jonger niveau nog niet echt van toepassing is, en we deze sport dan ook spelenderwijs aan de kinderen leren, is het samen trainen en spelen erg leuk. Ook omdat kinderen nog moeilijk een keuze kunnen maken welke sport ze willen gaan doen, heeft de Hengelose badmintonclub dan ook voor de jeugdleden de mogelijkheid om een half jaar lidmaatschap te nemen. Je betaald dan € 30,-- voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen van 13 t/m 18 jaar betaald men dan 45 euro.

Uiteraard is er de mogelijkheid om drie maal gratis te komen en kennis te maken met de sport. Rackets en shuttles zijn aanwezig. Ook zijn seniorleden ook van harte welkom vanaf 19.30 tot 22.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de website.


www.hengelosebadmintonclub.nl


Alpe d'HuZes team houdt spinningmarathon op braderie

Elf mannen zijn 'Blue Spirit'

Hengelo - 'Blue Spirit' is een team van elf mannen uit Hengelo Gelderland die in juni volgend jaar gaan meedoen met Alpe d'HuZes. Dit is een evenement in Frankrijk. De Alpe d'Huez is bekend van de Tour de France. Jaarlijks beklimmen vele mensen voor het KWF deze berg.

Elke teamlid van Blue Spirit heeft zo in zijn eigen omgeving te maken of te maken gehad met deze verschrikkelijke ziekte en ze hebben de handen ineengeslagen om geld in te zamelen voor het KWF. Voordat het team mee mag doen met Alpe d'Huzes moet het minimaal € 25.000 ophalen voor het goede doel. Door middel van sponsoring, giften, donaties en het zelf organiseren van activiteiten probeert het team dit voor elkaar te krijgen.
Bij de eerste activiteit tijdens de Braderie in Hengelo zal Hengelo kennis maken met Blue Spirit. Het team organiseert tijdens deze zondagmiddag 30 augustus een grote spinningmarathon van 13.00 - 17.00 uur in het centrum van Hengelo. Er kunnen deze middag 200 mensen meefietsen om ook op die manier Blue Spirit en het KWF te steunen.
Mensen die mee willen fietsen kunnen zich voor één of meerdere uren inschrijven, de kosten bedragen € 15,- per uur.
Inmiddels hebben vele mensen zich ingeschreven, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Inschrijven kan via de mail. Kijk voor meer informatie op de website of volg het team op facebook.


info@bluespirithengelo.nl
www.bluespirithengelo.nl
facebookpagina Blue Spirit


Zomercompetitie van Bridgeclub Bronkhorst

Toldijk - Hier zijn we weer, na een korte stop, met de uitslag van de zevende zomercompetitie avond van Bridgeclub Bronkhorst, donderdag 20 augustus.

Uitslag in twee lijnen, 21 paren. A-lijn: 1. Dick Brinkman & Hans Dekker 66,88%, 2. Ruud Bijlo & Dinie Hartelman 63,75%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 57,89%. B-lijn: 1. Dinie Hoftijzer & Gerrie de Goeijen 58,85%, 2. Wil en Joop ten Holder 56,77%, 3. Hermien Veenhuis & Els Westerhof 51,56%.

In de zomerbridge wordt een individuele competitie gespeeld, de volgende week wordt de winnaar hiervan bekend gemaakt. Iedere bridger kan meedoen, opgeven aan de zaal, tussen 19.00 uur en 19.15 uur. Als paar melden, kosten € 2,00 per persoon. Volgende keer: donderdag 27 augustus bij Café Restaurant Den Bremer.

Donderdag 3 september is de eerste avond van de eerste competitieronde van het seizoen 2015/2016.

Nieuwe bridgecursus, vervolg en/of opfriscursus, alles is (bij voldoende deelname) mogelijk.

Wilt u zelf meer leren of kent u mensen die hiervoor in aanmerking komen, spoor hen aan zich op te geven!

Dit kan bij Marijke Hilderink, telefoon (0575) 464170 of bij de secretaris Bridgeclub Bronkhorst Joop Rutten, telefoon (0575) 451330.