Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers.
Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers.

Folkloristische dansgroep naar Europeade

Steenderen/Helsingborg - De Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers & Jongeleu zullen van 5 tot en met 9 augustus deelnemen aan de Europeade in het Zweedse Helsingborg.

De Europeade is een jaarlijks terugkerend evenement, telkens gehouden in een ander Europees land. De Europeade is niet zomaar een evenement. Het is de inspiratie om Europese vriendschap te creëren door middel van dans en muziek.

Aan de Europeade in Helsingborg wordt deelgenomen door maar liefst 250 groepen met in het totaal ruim 6000 deelnemers uit geheel Europa.
De Iesselschotsers is één van de vijf Nederlandse groepen en vertegenwoordigd Oost-Nederland tijdens dit evenement.
Andere Nederlandse groepen komen uit Drenthe, Zeeland en Noord-Holland.


www.iesselschotsers.nl


Stempelen met antieke loden letters

Historische Boekdrukkerij

Doesburg - Tijdens de Culturele Zondag in Doesburg op 2 augustus zal in de Historische Boekdrukkerij De Arend, Burg. Nahuyssingel 28 de nadruk liggen op een activiteit voor kinderen. Met behulp van antieke loden letters kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun eigen naam stempelen op een ansichtkaart, die dan versierd verstuurd kan worden.

Arie Niks, de eigenaar, laat dan tevens met zijn antieke materialen zien hoe er in lang vervlogen tijden handmatig werd gedrukt met behulp van loden en houten letters. Uiteraard vertelt deze enthousiasteling over de geschiedenis van het roemrijke drukkersvak. Ook de aansluiting met het huidige computertijdperk wordt uit de doeken gedaan. De entree is gratis.


Foto's bewonderen tijdens open zaterdag St. Joriskerk

Drempt - Wederom zet de St Joriskerk haar deuren open voor belangstellenden. Men kan de unieke kerk bezichtigen, informatie krijgen over de wandtapijten en genieten van het werk van twee fotografen: Chris Beumer, natuur en macro fotografie en Rob Peters, vogels en natuur.

Allebei hebben ze een passie voor deze onderwerpen. De meeste foto´s zijn gewoon in de omgeving gemaakt, maar beide heren reizen nog al eens naar Duitsland voor de zeer mooie en ongestoorde natuur. De bedoeling is om zo veel mogelijk portretten te maken van mooie dieren (ook in parken ), zo mogelijk zonder hekken of tralies.
Hun voorkeur gaat echter uit naar de echte natuur zoals het eiland Helgoland, het Natuurgebied Edersee, de Oostvaardersplassen en natuurlijk ons eigen park de Hoge Veluwe. Macro foto´s worden zoveel mogelijk in de natuur vlakbij het 'onderwerp' gemaakt. Voor de natuurfoto´s worden lenzen gebruikt van 100 t/m 1000 mm.

Op deze tentoonstelling zal divers mooi materiaal van beide fotografen te zien zijn. De toegang is gratis, de koffie ook, maar een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten en voor het restauratiefonds van de kerk wordt zeker op prijs gesteld. De St. Joriskerk vindt u aan de Kerkstraat 1 te (Voor) Drempt en is open van 11:00 tot 16:00 uur.


www.stjoriskerkdrempt.nl
Facebook pagina St. Joriskerk

Ina is in de drukkerij bezig met het zetten.