Loopgroep Runners Vorden
Loopgroep Runners Vorden

Proeftraining bij loopgroep Runners Vorden

Vorden - Wil je eigenlijk best graag beginnen met hardlopen, maar vraag je jezelf af of je het wel kan of wel leuk vindt? Wie die trainer eigenlijk is, wie je loopmaatjes zijn of wat voor soort schoenen moet ik hebben/kopen? Zonder de juiste informatie vooraf schrijf je je niet zomaar in voor een Start-to-Run cursus. Wij willen jou graag over de streep trekken!

Daarom organiseren we een proeftraining met informatie op donderdagavond 27 augustus.

Tijd en locatie
Om 19.30 uur ben je welkom bij de sporthal Het Jebbink in Vorden.

Proeftraining
Daar ontvangt de trainer jou en wordt er informatie over hardlopen en start to run gegeven en kun je vragen stellen. Daarna gaan we een stukje lopen. Heb je er zin in gekregen een proeftraining te doen?

Geef je op
Geef je vooraf op bij www.starttorun.nl en geef de locatie op. Maar spontaan aansluiten is ook prima. Wij staan voor je klaar!
Voor meer informatie, neem een kijkje op de websites.


www.starttorun.nl
www.runners-vorden.nl


Jan Weevers behaalt brons op NK Mountainbike

Wichmond/Hengelo - Snow World Zoetermeer was vorige week het decor voor de Nederlandse kampioenschappen Mountainbike 2015. Jan Weevers uit Hengelo van RTV Vierakker-Wichmond behaalde tijdens het NK Masters 40+ een derde plaats.

Het parcours bestond uit steile klimmen en afdalingen die elkaar in snel tempo opvolgden. Bij de klasse Masters 40+ was Maikel Govaarts de grote favoriet. Hij heeft dit seizoen maar liefst al vier overwinningen in zijn klasse op zijn naam staan.
Jan Weevers uit Hengelo, lid van RTV Vierakker-Wichmond, kwam er om zijn titel te verdedigen. Weevers was maar liefst de laatste drie edities steeds de Nederlands kampioen in de klasse Masters 40+ geworden.

Het was echter Patrick Jansen uit Wageningen die de snelste was en afgetekend wist te winnen. Een prestatie waar hij zelf nog het meest van stond te kijken.

Michael Govaarts werd tweede en Jan Weevers derde. Wel een podiumplek en een prima prestatie maar Jan Weevers mag dit jaar niet meer in de rood-witte-blauwe kampioenstrui rijden.


Bedrijfsbezoeken en pannenkoeken

'Fiets de Boer op' Vorden

Vorden- Door leden van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Bronckhorst, Vrouwen van Nu Vorden en Jong Gelre Vorden-Warnsveld wordt zaterdag 1 augustus weer 'Fiets de Boer op' georganiseerd.

De fietstocht gaat achtereenvolgens langs een waterwinbedrijf, een boerderijcamping, een bos- en tuinmachinebedrijf en een modern op duurzaamheid gericht melkveehouderijbedrijf. Dit is tevens de middagstop met versgebakken pannenkoeken.
Daarna gaat de fietstocht verder langs een melkgeitenbedrijf en een evenementenservicebedrijf, waar ook het brouwen van bier wordt getoond.

Bijdrage: twee euro, kinderen fietsen gratis mee.

Start: Dorpskerk in Vorden tussen 10.00 uur en 11.30 uur.


Open tuin fuchsia's

familie Elsman

Wichmond – Maar liefst 800 verschillende soorten fuchsia's bloeien er momenteel in de tuin van de familie Elsman aan de Baron van der Heijdenlaan 24 in Wichmond.

Vrijdag 31 juli, zaterdag 1 augustus en zondag 2 augustus is deze unieke fuchsiatuin van Arie en Hermien Elsman weer gratis opengesteld voor publiek.
Belangstellenden zijn deze drie dagen welkom van 10.00 tot 17.00 uur.


Meer informatie: (0575) 441893