Werk van Ton Schuur.
Werk van Ton Schuur.

Zomertijden bibliotheek

Hengelo - Van 27 juli tot en met 14 augustus is Bibliotheek Hengelo op dinsdag van 14.00 - 17.30 open. De dinsdagavond komt dus te vervallen. De overige dagen gelden de reguliere openingstijden.

U kunt met uw bibliotheekpas ook terecht in de andere vestigingen van bibliotheek West-Achterhoek.

Kijk voor de openingstijden van de andere vestigingen op de website.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl


Publieksavonden

Achterhoeks Planetarium

Toldijk - Vrijdagavond 31 juli en vrijdag 7 augustus zijn er publieksavonden bij het Achterhoeks Planetarium. Geopend van 20.00 tot ca. 21.30 uur. Graag vooraf aanmelden wegens beperkte ruimte in de Aardbol.

Aan de Hoogstraat 29 in Toldijkbevindt zich een uniek planetarium. Henk Olthof († 2010) bouwde hier een geheel eigen planetarium naar voorbeeld van het beroemde Eisinga Planetarium in Franeker.

Heel bijzonder is ook Ruimteschip Aarde. Ingestapt in een grote aardbol draait deze in twee minuten tijd volledig rond en maken de gasten een onvergetelijke wereldreis. Dan gaat het licht uit en verschijnt er een indrukwekkende sterrenhemel. Zelfs bij een bewolkte lucht is het in Toldijk mogelijk toch sterren te kijken. Voor entree en aanmelden zie de website.


www.achterhoeksplanetarium.nl


Woonzorgcentrum De Bleijke

Schilderijen, muziek en

fietstocht & nazomermarkt

Hengelo - Van 1 augustus tot en met 30 september is in Woonzorgcentrum De Bleijke een expositie van Hindelooper schilder Ton Schuur.

Ton Schuur is 65 jaar en geboren in het Limburgse Heerlen. Op zijn veertiende verhuisde hij met de familie naar Gelderland. Al van kinds af aan was Ton gek op tekenen en schilderen. Op de lagere school en ook later haalde hij ruim voldoende voor dit vak.

Hij startte met drukinkt om met zijn vingers al mooie landschappen, met name de bollenvelden te maken. Verder grote tekeningen met plakkaatverf. Later is hij zich gaan concentreren op het Hindelooper schilderwerk. Ton heeft hiervoor diverse cursussen gevolgd om ook de geschiedenis van Hindeloopen beter te begrijpen. Vele jaren heeft hij geschilderd van melkbussen tot dienbladen en klokken toe. Ook heeft Ton verschillende cursussen zelf gegeven aan mensen die daar plezier in hadden.
Ton Schuur heeft zijn opleiding gevolgd bij Meine Visser (Hindelooperschilder) en bij de Volksuniversiteit in Huizen. Ook schildert Ton op canvas in de stijl van Bob Ross en Gary Jenkins, Willem Haenraets en anderen.
De schilderijen zijn te bekijken maar ook te koop. Wie de expositie wil bekijken, is dagelijks tussen 1 augustus en 30 september van harte welkom bij Woonzorgcentrum De Bleijke, Beukenlaan 1 in Hengelo.

Muziekprogramma De Bleijke:
Zaterdag 8 augustus: Gezellig optreden voor ouderen door Sjaco van der Speld. Aanvang 14.30 uur.

Dinsdag 18 augustus: Live optreden van showorkest 'de Muzikale keuken'. Aanvang 19.00 uur.

Zaterdag 22 augustus: Live optreden van 'Alleen maar Hollands'. Aanvang 14.30 uur.

Fietstocht met nazomermarkt:
Zaterdag 5 augustus: Doe mee aan de gezellige familiefietstocht en kom nadien naar de nazomermarkt bij Woonzorgcentrum De Bleijke, Beukenlaan 1 in Hengelo.

Voorafgaand aan de nazomermarkt organiseert De Bleijke een familie-fietstocht. De fietstocht van 25 kilometer start om 11.00 uur met een kopje koffie/thee en iets lekkers erbij. Tijdens de route is er gelegenheid om iets te drinken.

De kosten voor de fietstocht zijn 3 euro inclusief route, consumptie en consumptiebon. Bezoek daarna tussen 13.00 en 16.00 uur de leuke kraampjes rondom het woonzorgcentrum en geniet van gezellige muziek. Voor de kinderen is er een springkussen en leuke spelletjes. Graag tot ziens op zaterdag 5 september!


Voor informatie bel (0575) 498200