De zweefvliegtuigen worden in de lucht gegooid als start van de wedstrijd.
De zweefvliegtuigen worden in de lucht gegooid als start van de wedstrijd. Foto: Liesbeth Oukes

F5J Eurotour wedstrijd zweefvliegen voor het eerst in Toldijk

Meer dan vijftig deelnemers dingen naar hoogste positie

Toldijk – Op het terrein van Evenemententerrein Garritsen aan de Wolfsstraat vond in het weekend van 18 en 19 juli een Eurotour wedstrijd plaats voor zweefvliegtuigen in de klasse F5J. Deze klasse, International F5J Electric Powered Thermal Duration Gilders, kan individueel worden gevlogen.

Het is de eerste keer dat deze wedstrijd in Nederland werd georganiseerd voor deze opkomende klasse F5J. De F staat voor zweefvliegen (float), 5 is de aanduiding voor gebruik van een elektromotor, met de J wordt de thermiektaak zweven aangeduid. Deze dagen werden georganiseerd door de Modelvliegclub Losser, lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, lid van de FAI.

Succesvolle eerste Nederlandse F5J wedstrijden

Uit negen Eurolanden schreven maar liefst 53 deelnemers in: Engeland, Slovenië, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Polen, Duitsland en gastland Nederland.

Het terrein bood goede gelegenheid om het weekend te kamperen en zo zaten de gezinnen gemoedelijk bijeen op klapstoeltjes om de verrichtingen van de deelnemers te volgen. Natuurlijk genoten zij van de catering overdag en op de zaterdagavond van de barbecue van de familie Garritsen.
De wedstrijden van dit weekend tellen mee voor de Eurotour, wat weer onderdeel is van de Worldcup. Van de vijftien Eurotour wedstrijden die er in Europa worden uitgeschreven, dienen er minimaal vier te worden gevlogen om opgenomen te worden voor de eindstand.

Wedstrijdleider Peter Zweers geeft uitleg over de wedstrijdelementen van deze zweefvliegers. "Ze hebben een werktijd van tien minuten, daarin moet je een zolang mogelijk vlucht maken. Je start met een motortje, die maximaal dertig seconden loopt. Nadat je dertig seconden motorloop hebt gehad, wordt de hoogte gelogd, via een apart elektronisch apparaatje vastgelegd. Op dat moment gaan ze proberen de werktijd van tien minuten vol te vliegen en op het eind gaan ze nog een doellanding zien te maken. Puur op thermiek moet je de tijd volvliegen. Degene die gewonnen heeft is degene die de meeste seconden gevlogen heeft en het beste is geland, maar daarnaast ook nog laag gestart is. Hoe lager je start, hoe minder strafpunten je krijgt. De landing moet gecontroleerd op de deelnemers hun eigen stip plaatsvinden."
De deelnemers vlogen deze zaterdag vijf keer, zondagochtend stonden er drie op het programma.
Die middag werd de finale gevlogen, waarbij de beste tien nog drie keer vlogen om de hoogst aantal punten.


www.modelvliegclublosser.nl