De Zonnebloem, afdeling Steenderen

Bij mooi weer hoort een ijsje

Steenderen/Hummelo - Na een aantal grijze dagen was het donderdag 16 juli stralend weer, prima dus voor een bezoekje aan de ijsboerderij in Hummelo. Een tiental gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen hadden zich daar met hulp van vier vrijwilligers verzameld.

Wist men misschien niet wat te verwachten van de rondleiding door boer en ijsmaker Ronald Pelgrom, gaandeweg het verhaal van de bevlogen boer raakte iedereen geïnteresseerd in de bedrijfsvoering op zijn boerderij.
Het bedrijf dat hij voert in een maatschap met zijn vriendin, heeft hij niet zozeer uitgebreid qua aantal koeien maar wel met het ijs maken. Nog student zijnde tekende hij impulsief het koopcontract van een ijsmachine, zette hij de gevolgde communicatie- en marketinglessen om naar de praktijk waardoor hij nu aan restaurants in een grote regio zijn ambachtelijk geproduceerde ijs levert. Daarnaast staan de ijswagens niet alleen op vaste punten in de wijde omgeving, ook op tal van evenementen tot ver buiten de Achterhoek komt men ze tegen.
Op dit moment levert de ijsboerderij zo'n 150 verschillende smaken ijs. Een paar daarvan hebben de Zonnebloem-gasten natuurlijk geproefd. En die hebben zeker hun goedkeuring gekregen!