Benno Boesveld was de winnaar!
Benno Boesveld was de winnaar!

Traditionele karperwedstrijden in de Kleine Kolk

Kampioenschap H.V. de Brasem 2015

Steenderen - In april t/m juli 2015 werden weer de gebruikelijke wedstrijden om het kampioenschap van H.V. de Brasem gevist en werden de traditionele karperwedstrijden gehouden.

De karperwedstrijd werd in twee ochtenden in de Kleine Kolk gehouden. De 21 deelnemers deden er fanatiek aan mee. Benno Boesveld was de winnaar:
1. Benno Boesveld, 2 stuks, 82 cm
2. Marcel Wichgers, 2 stuks, 72 cm
3. Bennie Boesveld, 1 stuks, 44 cm
4. Geert Wichman, 1 stuks, 39 cm
5. Bennie Oortgiesen, 1 stuks, 37 cm

Het algemeen kampioenschap voor senioren was ook dit jaar bijzonder spannend. Er zijn vijf wedstrijden gehouden, twee in de IJssel en drie in de kleine Kolk. Benno Boesveld was ook hier de winnaar:
1. Benno Boesveld, 93 punten
2. Marcel Wichgers, 79 punten
3. Bennie Oortgiesen, 75 punten
4. Geert Wichman, 69 punten
5. Henry Zoomeren, 68 punten
        
Na de laatste wedstrijd zijn de prijzen uitgereikt in het Wapen van Bronkhorst.

Op 9 juli heeft het bestuur van H.V. de Brasem een wedstrijd voor de jeugd georganiseerd. Om 18.00 melden zich negen vissers om de strijd aan te gaan. Helaas werd er geen vis gevangen door onze jeugdleden. Daarom werd besloten om de prijzen te verloten. Een mooie afsluiting van een goed visseizoen en een mooi begin van een hopelijk mooie viszomer.

De Brasem is bezig om een maillijst op te stellen van onze leden en seizoenkaarthouders. Wie op de hoogte gehouden wil worden van de activiteiten van de Brasem, stuurt dan een mailtje aan boskempken@gmail.com.


Karperkamp Het Stedelijk Zutphen

Steenderen - Derdejaars VMBO leerlingen van Het Stedelijk uit Zutphen zijn van 1 juli tot en met 3 juli op karperkamp geweest onder leiding van vier begeleiders.

Elk jaar gaan onze derdejaars leerlingen op kamp en kunnen dan een keuze maken uit verschillende kampen, zoals survivalkamp, zeilkamp, kanokamp en dus ook karperkamp.
Het karperkamp is bedoeld om de leerlingen op een leuke en verantwoorde manier kennis te leren maken met het vissen op karper. Het vissen vond plaats in de Molenkolk te Steenderen.

Tijdens deze dagen hebben alle leerlingen een karper gevangen. In totaal 31, waarvan de zwaarste 24 pond woog. De meeste vissen wogen tussen de 10 en 20 pond, fantastische vissen voor de leerlingen om te mogen vangen. Zonder het enthousiasme van de leerlingen zelf, de hulp van de begeleiders en natuurlijk ook de medewerking van visvereniging de Brasem en van Gert Jan Massink, de eigenaar van de Molenkolk, was dit kamp niet zo'n groot succes geweest. Namens alle leerlingen hartelijk dank en hopelijk volgend jaar weer.