Kleur in de Wei van Tineke Roorda.
Kleur in de Wei van Tineke Roorda.

Kunstenaars van kunstenaarscollectief 'Steenders Palet' exposeren

Tentoonstelling Dorpskerk Vorden

Vorden - De sfeervolle omgeving van de Dorpskerk Vorden met haar prachtige Lohmanorgel, biedt het 'Steenders Palet' een gepaste entourage voor haar schilderijen. Vrolijk, kleurrijk en in speelse kleuren biedt het collectief van vier schilders uit Steenderen een keur aan werken. Landschappen, dieren en bloemen vormen de hoofdthema's.

Een groep Steenderense schilders heeft elkaar gevonden in het Steenderens Palet. Hun werk is vrolijk, kleurrijk en expressief.

Zij werken in olie, acryl, aquarel en gemengde technieken en ontwijken een vast stramien van werken.

Eigenwijs en eigenzinnig, niet onder te brengen in een hedendaagse stroming, kiezen zij hun weg. Hun stijl is figuratief en altijd herkenbaar.

Samen schilderen, feedback geven en plezier hebben

Ali Klompenhouwer, Diny Boogman, Tineke Roorda en Walter Stellaart schilderen nu ruim vijf jaar samen. Hun kleurrijke werk verrast steeds door nieuwe technieken en onderwerpen. Samen schilderen, elkaar feedback geven en plezier hebben in de schilderkunst, is de drijfveer om hun werk te exposeren en nu voor de eerste keer in Vorden.

Bloemen van Ali Klompenhouwer, terwijl Diny Boogman met haar prachtige aquarellen en geabstraheerd werk in acrylverf ontroert.

Walter Stellaart laat zich inspireren door het schilderen van dieren en bloemen.

En het expressieve werk van Tineke Roorda laat landschappen en dieren zien in verrassende kleuren, die iedereen vrolijk maken. Het Steenders Palet wil eenieder laten meegenieten en begroet belangstellenden graag tijdens de expositiedagen van maandag 20 juli tot en met zaterdag 25 juli.

De Dorpskerk is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Elke dag is er minstens één van de kunstenaars aanwezig.


www.SteendersPalet.nl