De winnaar van het vogelschieten André Bruil en zijn koningin.
De winnaar van het vogelschieten André Bruil en zijn koningin.

Winnaar van het vogelschieten André Bruil

Buurtfeest De Noabers

Vorden - Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli had buurtvereniging De Noabers weer hun jaarlijkse buurtfeest. Nadat veel vrijwilligers de tent weer opgezet hadden kon vrijdags het buurtfeest van start gaan met het spel minute to win it, een spel wat ook al eens op tv geweest is.

Een drietal jeugdleden van de vereniging heeft deze gezellige avond mogelijk gemaakt, ze hadden leuke spellen bedacht zoals, met vaseline aan de neus zakdoekjes overbrengen naar een schaal zonder handen te gebruiken.

Ook drie op een rij in bekers water door pingpongballen een keer te laten stuiteren, moertjes op hun zijkant stapelen door middel van een rietje.

Kindermiddag
Op zaterdagmiddag was er de kindermiddag onder het genot van de zon konden de allerkleinsten lekker met water spelen in de verschillende zwembaden.

Er was een luchtkussen en de brandweer was ook weer aanwezig met spellen, iedereen had veel plezier met het water en de zon en de ouders konden gezellig zitten en praten in de schaduw onder het genot van een drankje.

Zaterdagavond begon traditioneel met het volgelschieten, vogelgooien en jeugdschieten.

Om 20.00 uur begonnen de ruim 50 aanwezige leden met schieten en gooien. De gelukkige winnaar van het schieten is dit jaar Andre Bruil.

Uitslagen
Vogelschieten:

Kop: Erik Walgemoet,
Linkervleugel: Peter Hissink
Rechtervleugel: Henk Berendsen
Staart: Jan Bosch
Romp: André Bruil

Vogelgooien:
Kop: Ina Abbink
Linkervleugel: Sigrit Barink
Rechtervleugel: Marisca Hissink
Staart: Ine Horstink
Romp: Betsy Groot Roessink

Jeugdschieten:
Tim Barink is jeugdkoning geworden.


Opbrengsts voor Buurthuus Varssel

Rommelmarkt

Varssel - Op zaterdag 4 juli heeft de jaarlijkse rommelmarkt van Varssel plaatsgevonden. Wegens de hitte werd de rommelmarkt verplaatst naar binnen in het buurthuus.

Er waren leuke artikelen verkrijgbaar. Ook werd er aan de innerlijke mens gedacht met eigengemaakte monchou-, kwark- en appeltaart en lekkere sorbets.

Naast de vele artikelen beschikbaar gesteld door particulieren in en om Varssel heeft ook Slotboom Tweewielers artikelen beschikbaar gesteld voor de verkoop, zoals fietsstoeltjes en leuke manden voor op de fiets.

Dankzij de vele vrijwilligers die ieder jaar weer klaar staan en bezoekers die langskomen, is het een zeer geslaagde dag geworden. De totale opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan het Buurtbuus Varssel, stichting Hartekind en jeugdclub Varssel.

Buurthuus Varssel
Het buurthuus Varssel is opgezet voor en door de inwoners van Varssel. In het voorjaar van 2015 zijn er zonnepanelen op het gebouw aangebracht om de energieverbruik zo veel mogelijk te beperken.

De aanschaf van de zonnepanelen is dankzij een bijdrage van het Coöperatiefonds (2014) van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mogelijk gemaakt.