Afscheidsmusical 'Iketsjer' buiten op het plein.
Afscheidsmusical 'Iketsjer' buiten op het plein.

Musical buiten op het schoolplein

'Iketsjer', musical groep 8 in Keijenborg

Keijenborg - Dinsdag 7 juli was het dan zover! Alle 30 leerlingen van groep 8 van de Bernardusschool in Keijenborg waren er helemaal klaar voor, klaar voor de musical! Met bloed, zweet en tranen hadden zij zich wekenlang voorbereid op dat wat HUN avond zou worden, de avond van de musical, de avond van hun afscheid van de basisschoolperiode.

Het allermooiste was dat de musical buiten op het schoolplein werd gespeeld. Dit betekende dat ook opa's, oma's, buurmannen en -vrouwen welkom waren. De tuinstoelen werden meegenomen, jasjes in de aanslag, zonnebrillen op en het schoolgebouw als decor en achtergrond. Het weer was goed, de sfeer was goed, de zenuwen begonnen op te spelen eigenlijk waren alle ingrediënten voor een mooie avond aanwezig… het kon beginnen!
Hartelijk welkom op de afscheidsavond van de iKetsjers Brent, Britt, Claudia, Damian, David, Esmee, Fleur, Jasmijn, Jasper, Jelmer, Jort, Josephine, Juliett, Karlijn, Lars, Lian, Linn, Lotte, Lucas, Marije, Nick, Rick, Rik, Ruud, Stan, Teun, Thomas, Twan, Vera en Zef. "Na heel wat jaren te hebben doorgebracht op onze school, is het moment gekomen dat wij de stap naar het voortgezet onderwijs gaan maken. Maar wij zullen niet stilletjes de St. Bernardus verlaten. We trakteren u op een avondje uit. We hopen dat u zult genieten van onze musical 'iKetsjer'."

De leerkracht van groep 8 studeert de afscheidsmusical in. Hiervoor komt telkens een aantal spelers naar de repetitieruimte. De leerkracht is blij dat juf Merylin ondertussen alles in de klas regelt. Deze geniale stagiaire heeft een bijzondere les voorbereid, maar de stoom komt uit haar oren als blijkt dat het digitale schoolbord het niet doet! Gelukkig zit slimme Evert in de klas. Al is het computerprobleem nog zo ingewikkeld, Evert weet raad! Ondertussen gaat het uitstekend met het instuderen van de musical. Tijdens de pauze werd iedereen getrakteerd op een film gemaakt door de kinderen en meester Willem van groep 8. De kinderen hadden alle leerkrachten gevraagd waarvoor ze 's nachts wakker gemaakt mochten worden…

Nou dat hebben een aantal leerkrachten geweten. Meester Willem, meester Ruben en de leerlingen zijn ook daadwerkelijk 's nachts op pad gegaan en hebben de leerkrachten wakker gemaakt voor datgene waarvoor ze wakker gemaakt wilden worden.

"Hoe enorm dat gewaardeerd werd hebben we allemaal kunnen zien in de film die daarvan is gemaakt, van sushi en chips eten tot Tina Turner en een reischeque naar Aruba toe… De beelden waren uniek, verrassend maar vooral heel erg leuk! Wij bedanken alle kinderen van groep 8 en meester Willem voor de hele mooie avond en we wensen de kinderen heel veel succes en plezier in hun verdere schoolcarrière!"