No 1408 in de schijnwerpers.
No 1408 in de schijnwerpers.

Programma Stroomlijn IJssel

Vorige week stond er in het Contact een paginagroot bericht over de 'Ontwerpbesluiten inzake Programma Stroomlijn deelgebied 5 uiterwaarden langs de IJssel'. Tot en met woensdag 12 augustus kan eenieder de plannen inzien in de gemeentehuizen en reageren naar de Minister van Infrastructuur en Milieu t.a.v. de Heer J. Ponsioen.

De bedoeling is om zoveel mogelijk bomen en struiken langs de IJssel te verwijderen van Brummen t/m Kampen. Wanneer we niets doen is er al deze zomer door Rijkswaterstaat onherstelbare schade aan dit prachtige landschap aangericht. Vandaar mijn oproep om dit zorgwekkende plan te herzien en om te zetten in normaal onderhoud. Hoeveel afbreuk hebben we overal de laatste jaren al gezien door achterstallig onderhoud, en wat is goedkoper?????

Vorden, 7 juli 2015
Aan de Minister van
Infrastructuur en Milieu.

Geachte Heer Ponsioen,

In de krant las ik de ontwerpbesluiten Inzake Programma Stroomlijn IJssel.
Verbijstering en ongeloof zijn de eerste reactie. Ik spreek puur vanuit mijn verstand en emotie de persoon aan die dit plan opgevat heeft. Wie is hiermee begonnen? Ik ben geboren en opgegroeid in Hanzestadje Doesburg en vind de IJssel de mooiste rivier van Nederland.
Ik roep alle betrokkenen en ontwerpers op dit hele plan te herzien, en de verwachte vernietiging van het landschap, de wilg als de olijfboom van Nederland, de biotoop voor vlinders en andere insecten, de beschutting voor eenden, ganzen, vogels- zelfs ooievaars- en koeien onmiddellijk te stoppen!
Maak een tocht per boot met Eureka en zie en voel wat u aanricht. Is dit wederom een prestigeproject dat niet te stoppen is zoals vele in Nederland of moet ons belastinggeld op?

Onderhoud aan de kribben is normaal, houdt u daaraan. Achterstallig onderhoud betekent dus totale verwijdering?
Ik wens u veel wijsheid en sterkte, ik ga er van uit dat uw team hooggeschoold is en uw invloed groot. Hopelijk gebruikt u uw energie en tijd om dit destructieplan om te zetten in een onderhoudsplan.

Hoogachtend,


Maria Haanappel
Strodijk 10
7251 RS Vorden


In de karke

Brommers kieken

Steenderen - Brommers kieken in de karke in de letterlijke zin van het woord deze keer, want op 14, 15 en 16 augustus vindt er in de Remigiuskerk in Steenderen een expositie plaats van Zündapp bromfietsen georganiseerd door Zündapp Achterhoek en de plaatselijke commissie van de Stichting Oude Gelderse Kerken.

Behalve bromfietsen zijn er ook motoren en aanverwante zaken te zien. Zündapp kent nog een grote schare liefhebbers en veel mensen, ook uit deze streek, gebruikten het vervoermiddel dagelijks om naar het werk of naar school te gaan. Sommigen maakten zelfs buitenlandse reizen en verkenden per Zündapp verre oorden.

De organisatie is op zoek naar beeldmateriaal uit deze periode met uiteraard de Zündapp als rode draad. Wie foto's beschikbaar wil stellen kan deze versturen voor 1 augustus per mail naar:
zundapp.achterhoek@gmail.com.


No1408 bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Deze week is er geen band aanwezig tijdens de uitzending van Live@Ideaal.org. De muziek komt vanuit de studio. Woensdagavond 22 juli staat de band 'No1408' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur wordt uitgezonden. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De band speelt Nederlandstalig, maar daar houdt de vergelijking met het gelijknamige genre ook meteen op. Met vette rock, metal riffs en punkrock energie als basisingrediënten brouwt No1408 onvervalste heavy metal. Stevige muziek bomvol melodie en energie. De hard- en punkrock muzikanten besloten in 2012 zichzelf opnieuw uit te vinden. Niet alleen muzikaal werd een andere richting gekozen; met de keuze voor Nederlandstalige zang stelde de band zichzelf een extra uitdaging. Of ze daarin zijn geslaagd zal zeker ter sprake komen en te horen zijn in de uitzending.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org.
Bands en artiesten kunnen zich aanmelden via Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.