Deze kinderen hielden een inzamelingsactie voor Kika.
Deze kinderen hielden een inzamelingsactie voor Kika.

Directeur obs Rozengaardsweide vertrekt

"Met een gerust hart weg"

Hengelo - Directeur Jeroen van Beers (48) vertrekt na zeven jaar van obs Rozengaardsweide in Hengelo naar de Canadaschool in Doetinchem. "Het is goed om na een aantal jaren van organisatie te veranderen. Dat houd je fris en fruitig." Van Beers vertrekt na een hectisch jaar waarin de Rozengaarsweide door de inspectie tot zwakke school werd bestempeld. In één schooljaar slaagde het team erin het tij te keren. Eind juni maakte de inspectie de balans op: de school presteert weer op alle fronten voldoende.

"Dat wil je nooit meer mee maken," blikt Van Beers terug. "We waren er als team kapot van. We waren opstandig, gefrustreerd, omdat we het onterecht vonden." Niettemin hebben Van Beers en zijn team de handschoen opgepakt en een verbeterplan gemaakt. Het resultaat is er één om naar huis te schrijven. "De inspecteur heeft vorige maand alles doorgelicht. Hij zei: als ik het verleden van de school niet zou kennen zou ik jullie zelfs op een aantal punten met goed waarderen. Dat is erg hoog in scholenland," glimlacht Van Beers.

Hij is trots op de school die hij achterlaat. In een krimpgebied zes groepen, 142 kinderen, in een nieuw gebouw. Ook volgend jaar mag de school opnieuw met zes groepen van start. "Daar hebben we voor geknokt. Gelukkig heeft onze koepel IJsselgraaf ingezien dat we een het komende jaar verder willen en moeten investeren in de onderwijskwaliteit. Zes groepen betekent geen overvolle klassen, dus voldoende tijd en aandacht om uit de kinderen te halen wat erin zit. Ik kan met een gerust hart weg."

Twee jaar geleden betrok Rozengaardsweide het nieuwe pand aan de Rozenstraat, een jaar later volgde de Christelijke basisschool de Pierson. "Een nieuw pand was voor ons een hoogtepunt. We hadden er totaal niet op gerekend dat we nieuw mochten bouwen." Door veranderend inzicht besliste de gemeente dat er één gebouw moest komen voor twee scholen.

"We hebben de school helemaal kunnen inrichten zoals we wilden. We hebben tussenruimtes, zodat kinderen op een rustige plek zelfstandig kunnen werken, zoals aansluit bij onze onderwijsvisie. Daarnaast is het voordeel van nieuwbouw dat alles up-to-date is. We werken in alle klaslokalen met touchscreens, zogenoemde digi-borden. Kinderen krijgen interactieve lesmethoden aangeboden en kunnen overal in school met laptops werken omdat we een compleet draadloos internetsysteem hebben."

Van Beers is een bevlogen directeur, iemand die gemakkelijk contact legt met ouders en kinderen. "Ik geniet als de kinderen blij zijn. Ook vandaag. Onze groep 8 die deze week definitief afzwaait, heeft de juffen mee op sleeptocht genomen het dorp in. Een echt ritueel dat bij Rozengaardsweide hoort. Ik zal het missen, het is een fijne school," besluit Jeroen van Beers.


Rolstoelaangepaste picknicktafel in Park de Bleijke

Feestje op 1 augustus

Hengelo - Op zaterdag 1 augustus om 16.00 uur vieren Stichting park de Bleijke en Stichting Litania samen een feestje in park de Bleijke.

Park de Bleijke wil toegankelijk zijn voor minder valide kinderen en volwassenen. Hiermee is de eerste stap gemaakt door een picknicktafel aan te passen door een vrijwilliger van park de Bleijke. De kosten die daarmee gemoeid waren, zijn betaald door Stichting Litania.
Daarom willen de beide stichtingen samen een feestje vieren om deze picknicktafel te openen. Een ieder is hiervoor van harte uitgenodigd om dit met hen te doen.

Samen met de kinderen wordt het thema getekend: "Toegankelijkheid van coolnature park de Bleijke." Er zijn kleurplaten en tekenpapier en voor dorstige kelen is er limonade. Kinderen die thuis een tekening gemaakt hebben, mogen deze ook meenemen. Er wordt een lange slinger van de tekeningen gemaakt. Deze wordt opgehangen bij feestelijke gelegenheden in het park. De vijf mooiste tekeningen en kleurplaten worden beloond met een leuk prijsje.
Voor meer informatie zie de websites.


www.parkdebleijke.nl
www.stichting-litania.nl


Basisschool De Leer is trots op betrokken leerlingen

Statiegeldflessenactie

Hengelo - Geheel op eigen initiatief heeft een aantal leerlingen uit groep 5/6 van basisschool De Leer een inzamelingsactie gehouden voor stichting KiKa.

Aanleiding hiervoor was het trieste bericht dat een jong familielid van een klasgenoot aan de ziekte kanker was overleden.

Hieronder een schrijven van de kinderen zelf: "Hallo allemaal. Wij zijn Kyra, Madelyn, Siem, Lauren, Danaé, Corine, Yinthe, Dion en Babet. Wij zitten op basisschool De Leer in Hengelo Gelderland. Wij zijn deze actie begonnen voor KiKa.
Het geld hebben we opgehaald door lege statiegeldflessen op te halen en we hebben super veel geld opgehaald: €100,00! We zijn daar enorm blij mee en hopen daar veel kinderen mee te kunnen helpen. Voor de mensen die flessen hebben gegeven; super bedankt!"

De school is trots op de betrokkenheid en de actie van deze groep leerlingen. Goed gedaan!