Kunsteducatie voor de jeugd: liefde voor kunst ontwikkelen.
Kunsteducatie voor de jeugd: liefde voor kunst ontwikkelen.

Cultuureducatie:

Liefde voor kunst, een jong geplant zaadje

Bronkhorst - Bij het Kunstgemaal in Bronkhorst is een initiatief voor een educatieprogramma voor jeugd. Om dit financieel te ondersteunen is een subsidie aangevraagd. Leden van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen voor dit project.

"Als zesjarige liep ik door een kunstmuseum in Frankrijk. Mijn oom had mij meegenomen en zei dat het bijzondere kunst was. Grote, kleurrijke schilderijen met mensfiguren in de natuur, veel groter dan ik in lengte was. Ik snapte niet waar het over ging, maar dit bezoek heeft een diepe indruk achtergelaten. Daar op dat moment is mijn liefde voor kunst geboren en is er een zaadje geplant om later te kunnen bloeien," vertelt Chantal Uylen.

"Nu werk ik als educatief medewerkster in het kunstgemaal Bronckhorst. Een organisatie waar mensen vrijwillig vanuit hun liefde voor kunst en regio, het landschap en de historie, hun aandeel willen leveren. De ruimte is een oud gemaal wat verbouwd is tot expositieruimte. De stichting wil graag hedendaagse kunst en vormgeving onder een zo breed mogelijk publiek brengen. Hier hoort natuurlijk ook de jeugd bij."

Bronckhorst ondervindt hinder van een vergrijzende bevolking en een afnemend cultureel aanbod. Jeugd aantrekken door het opzetten van een educatieprogramma kan de regio doen bloeien zowel cultureel als economisch. Hiermee kunnen de kinderen uit deze regio een kans krijgen op een cultureel ontwikkelde toekomst.

Om liefde voor kunst te kunnen ontwikkelen is het van groot belang op jonge leeftijd ermee in contact te komen. De jeugd heeft de toekomst. Hier moet in geïnvesteerd worden. Door projecten die op maat zijn gemaakt voor het onderwijs en daarnaast programma's voor particulieren. Natuurlijk aangepast op de leeftijd van het kind en hun belevingswereld.

Naar kunst kijken, dingen maken en luisteren naar muziek ontwikkelt de hersenen op een flexibele manier en stimuleert het creatief denken. Het worden van een eigen persoonlijkheid en daar sterk in zijn.

"Kwaliteiten die een moderne samenleving van je verlangen. Wij dragen hier graag samen met u en uw kinderen aan bij. Om de liefde voor kunst aan te wakkeren. Het coöperatiefonds van de Rabobank wil dergelijke initiatieven stimuleren door middel van eenmalige subsidies. Onder het motto een aandeel in elkaar.
Als u ons initiatief wilt steunen en lid bent bij de Rabobank kunt u uw stem uitbrengen tot 15 juli op website van het coöperatiefonds.

Ons project staat op de website onder plaats Lochem-Bronckhorst en het onderwerp is cultuur. Wij hebben uw stem hard nodig om ons initiatief te kunnen volbrengen. Graag tot ziens in het Kunstgemaal, Veerweg 1, Bronckhorst, openingsdagen zijn wisselend. Zie voor verdere informatie op de website.


www.hetkunstgemaal.nl
www.stemophetcooperatiefonds.nl