Adriana Achterkamp geeft Thies Evers zijn prijs van de Tribadlon loterij.
Adriana Achterkamp geeft Thies Evers zijn prijs van de Tribadlon loterij.

Winnaar loterij startkaarten Tribadlon bekend

Thies Evers is de gelukkige winnaar

Steenderen/Hengelo/Vorden - Op zaterdag 30 mei organiseerde de Lionsclub Bronckhorst, samen met de openluchtzwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden, de Tribadlon. De startkaart voor deze fietstocht langs de zwembaden gaf op deze dag gratis toegang tot de zwembaden. Bovendien maakten deelnemers kans op een mooie prijs in de startkaartenloterij. Op donderdag 11 juni was de trekking.

Thies Evers uit Steenderen is de gelukkige winnaar van de loterij. Hij wint een dagkaart voor twee personen voor alle drie de zwembaden, met een ijsje naar keuze. Afgelopen zaterdag reikte Lions voorzitter Adriana Achterkamp de prijs uit aan een blije Thies. En ook al heeft hij een abonnement in Steenderen, dat ijsje is welverdiend en dat gaat hij zeker ophalen!

Samen met een vriendje fietste Thies de Tribadlonroute helemaal uit, langs alle drie de baden. Een hele prestatie! "Het was wel een heel eind en we waren in Vorden nog verkeerd gefietst." Ze hebben niet bij alle baden gezwommen, maar dat hoefde ook niet. De prijs is dubbel en dwars verdiend. Van harte gefeliciteerd Thies!

Op de pedalen voor behoud van het zwembad
In 2014 werden de zwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden geprivatiseerd als gevolg van het bezuinigingsbeleid van de gemeente.
Sindsdien runt een groep enthousiaste vrijwilligers 'hun' zwembad in het dorp. De Tribadlon werd georganiseerd voor meerdere doeleinden: meer bekendheid voor de zwembaden en hun activiteiten en burgers meer bij de baden betrekken.

Daarnaast wilde de organisatie met de Tribadlon een financiële bijdrage ophalen voor de noodzakelijke investeringen van de zwembaden.

Eerder dit jaar kon de Lionsclub Bronckhorst alle drie de zwembaden al een gift van € 1000 verstrekken. Dit bedrag is opgebracht uit de jaarlijkse tulpenverkoop afgelopen maart. En nu is er, dankzij gulle sponsoren, nogmaals € 2000 bij elkaar gebracht voor de drie zwembaden.

Het zou fantastisch zijn als mede dankzij de steun van de lokale bevolking, donateurs en sponsoren, de zwembaden nog lang open kunnen blijven in Bronckhorst.


www.zwembad-indedennen.nl
www.zwembadhetelderink.nl
www.zwembadsteenderen.nl