In een gemoedelijke sfeer luistert het publiek naar Celtic Wind in de boomgaard van de St. Martinuskerk.
In een gemoedelijke sfeer luistert het publiek naar Celtic Wind in de boomgaard van de St. Martinuskerk. Foto: Alice Rouwhorst

Ierse sferen in zonnig Baak

Baak - Een kleine honderd bezoekers hebben afgelopen zondag in de prachtige boomgaard van de St. Martinuskerk genoten van Ierse klanken. Hiervoor had de Stichting Vrienden van de Parel van Baak in samenwerking met Podium Baak voor het derde jaar op rij Celtic Wind uitgenodigd voor een openluchtoptreden.

De vijfkoppig tellende, uit de omgeving van Didam afkomstige band speelde verschillende ballads, stevige songs en instrumentale nummers in de basiscombinatie van gitaar, mandoline, viool en percussie.
Het publiek zat gezellig onder het genot van een drankje en een hapje te genieten op één van de vele houten stoelen mét knielkussen uit de kerkbanken, die het zitcomfort verhoogde. Anderen stonden aan de zijkant met een Iers biertje, zaten op een zelf meegenomen picknickkleed en een enkeling lag lekker languit in het gras.
Sommige nummers werden door kenners van Ierse muziek bij de eerste tonen direct herkend en met veel enthousiasme ontvangen. Fan of geen groot fan, zeker is dat de Keltische klanken zeer gemakkelijk in het oor liggen.

Het eenmaal warm gedraaide publiek pikte het aanstekelijke ritme op door mee te klappen en een aantal kwam uiteindelijk los van de stoel en danste heerlijk mee.

Een welverdiend applaus klonk voor de muzikanten na het wegebben van de laatste noten. Woordvoerder van de organisatie Henk Samberg bedankte de band, de sponsoren de gebroeders Klaarbergen, familie Brinkman en familie Herfkens en alle vrijwilligers heel hartelijk voor het verwezenlijken van deze zeer gemoedelijke, muzikale middag.

Openluchtspel Hummelo 2015: Indiëgangers

Hummelo - Dit jaar brengt Stichting Openluchtspel Hummelo 'Het Enghuizen' het stuk Indiëgangers. Noteer vast de data: 14, 15, 19, 21 en 22 augustus. De spelersgroep komt alweer wekelijks bijeen om samen te oefenen om in augustus een aantal bijzondere avonden aan de Greffelinkallee in Hummelo te verzorgen.

Ook de bouwploeg is al druk met het samenstellen en opbouwen van het decor. Bovendien wordt er weer gespeurd naar authentieke kleding, voertuigen etc. om alles geheel in de stijl van die tijd af te laten spelen. Kortom: alle voorbereidingen zijn gestart om liefhebbers in augustus weer een onvergetelijke avond te bezorgen.
Het stuk Indiëgangers, geschreven door G.J.H. Krosenbrink, speelt rond 1945-1950 en vertelt het verhaal over een (boeren)gezin waarvan de zoon zijn dienstplicht in Nederlands-Indië moet vervullen. Alle emoties die horen bij een vertrek en bij de terugkeer in Nederland komen aan bod. Natuurlijk komt het (boeren)leven in de naoorlogse jaren voorbij. Indiëgangers is een stuk met een serieuze ondertoon, waarin een onderbelicht deel van de Nederlandse geschiedenis voorbij komt, maar waarin ook de nodige humor is verwerkt.
De voorverkoop start half juli, voorverkoopadressen zijn Spar Janssen in Hummelo en Welkoop Toldijk. Ook via de site kunnen kaarten besteld worden. "Wanneer u ons 'liked' op facebook, krijgt u bericht wanneer de voorverkoop start, zodat u op tijd bent voor kaartjes op de avond van uw voorkeur," aldus de stichting.


www.openluchtspel-hummelo.nl


Zelhems Christelijk Oratoriumkoor

Boekenverkoop

Zelhem - Het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor staat zaterdag 20 juni van 10.00 tot 14.00 uur op de markt in Zelhem met een boekenverkoop.

Heeft u nog een fijn boek nodig voor de vakantie? Dan slaagt u zeker bij deze boekenkraam met kinderboeken, detectives, romans en nog veel meer. De opbrengst komt ten goede aan het koor. Informatie op de website.


www.zcokzelhem.web.com


Wandeltocht Halle's Belang

Halle - Op dinsdag 23 juni houdt Halle's Belang weer haar jaarlijkse wandeltocht. Dit jaar kan er voor het eerst uit twee afstanden worden gekozen; namelijk 5 en 10 kilometer.

Er zijn hiervoor mooie routes uitgezet. De starttijd voor de individuele wandelaars is van 19.00 tot 19.30 uur vanaf het Dorpsplein. Deelnemers voor de groepswandeling vertrekken om 19.15 uur. Routebeschrijvingen zijn beschikbaar. De kosten bedragen 4 euro per persoon. In de pauze wordt er koffie/thee/fris aangeboden en aan het einde van de tocht, bij het Dorpsplein, is er voor rekening van Halle's Belang een consumptie voor de deelnemers.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding