Veel leuke activiteiten in en om het Burg. Kruijffbad.
Veel leuke activiteiten in en om het Burg. Kruijffbad.

Zwemvierdaagse Steenderen

Groot zwemfeest 23-27 juni

Steenderen - Het grote zwemfestijn komt er weer aan: de zwemvierdaagse in het Burg. Kruijffbad Steenderen. Het start dit jaar op dinsdag 23 juni en wordt zaterdag 27 juni afgesloten met een spetterende Dokkie Disco en Dokkie Party. Iedereen die minimaal vier avonden zijn rondes zwemt, krijgt een medaille. Starten kan dus ook nog op woensdag.

De zwemvierdaagse is voor alle leeftijden (jong en oud) met minimaal zwemdiploma A. Er zijn twee starttijden: 19.00 of 19.30 uur. Een deelnamekaart is te koop op het zwembad, kost 6,50 euro bij voorinschrijving (t/m maandag 22 juni) en 8 euro op de startdag. Deze prijzen zijn inclusief Dokkie Disco en Dokkie Party.

De hele week zijn er weer veel leuke activiteiten in en om het zwembad zoals het inmiddels legendarische buikschuiven, lopen in grote aquaballen, geld opduiken, eieren gooien, bandenrace, muziek, maar ook flitsende demonstraties. Kijk op de website voor het exacte programma.

Dokkie Party voor het voortgezet onderwijs
Zaterdagavond 27 juni is de feestelijke medaille-uitreiking met daarna een knallende discoafsluiting. De avond is verdeeld in twee groepen: gestart wordt met Dokkie Disco voor de basisschoolleerlingen van 19.30 – 21.30 uur en afsluitend is voor de jeugd van het voortgezet onderwijs een Dokkie Party van 21.30 – 23.45 uur.

Ook iedereen die niet meedoet aan de zwemvierdaagse is van harte welkom deze zaterdagavond, entree is dan wel 2,50 euro. Voor deelnemers aan de zwemvierdaagse is het gratis. Volwassenen kunnen onder het genot van een drankje de feestende jeugd aanschouwen vanaf het terras. De disco-avonden zijn inmiddels voor zowel jeugd als ouders/verzorgers uitgegroeid tot een feestelijk avondje uit op ons sfeervolle zwembad.


www.zwembadsteenderen.nl
www.facebook.com/zwembadsteenderen


Duivenberichten 13 juni

Bronckhorst - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Zaterdag 13 juni werd een midfond vlucht vervlogen vanuit St. Quentin en een fondvlucht vanuit St. Vincent.

PV De Koerier Zelhem
Door 18 liefhebbers zijn er in totaal 182 duiven ingezet. De eerste duif ging naar Anton Kamperman, hij had wederom als eerste duif de doffer van Wilma Meijerman in de klok! De gemiddelde afstand tot Zelhem zat rond de 322 km. De duiven begonnen aan hun terugreis met een zuidwestenwind in de rug. De snelste duif is geklokt om 15.07.32. Uitslag: A. Kamperman 1-9-10, Comb. Menkhorst 2, J. Wassink 3-5, H. Niesink 4, S. Niesink 6, H. Wassink 7, F. Meijerman 8.
Gerard Dijcker nam deel aan de fondvlucht vanuit St. Vincent. De afstand voor zijn duiven was 1086 kilometer. Hij vloog een 18e en 26e prijs tegen 119 duiven in CC de Graafschap.

PV Vorden
Vlucht van P V Vorden vanuit St Quentin, zo'n 330 km. De duiven vlogen met een snelheid van 110 km/uur. Deze week weer een Steenderense aangelegenheid: het was Paul Hendriks die de eerste plaats pakte. Uitslag: P. Hendriks 1-4, Ashley Eykelkamp 2-3, H.B.M. Hoksbergen 5-7-8, Marc Tiemessen 6, Ria Luesink 9, D.J. Gotink 10.
PV Steeds Sneller Hengelo
Van 10 deelnemers werden 83 duiven gelost in St. Quentin. Uitslag: R. Koers (5/10) 1-14-17-18-20, G. Kempers (5/12) 2-9-10-16-21, L Te Stroet (9/23) 3-4-5-6-7-8-12-13-15, G. Duitshof (1/10) 11, E. Koers (1/3) 19.


Finale Test het Orkest

Zelhem - Maandagavond 8 juni vond de grote finale van Prinses Juliana's jeugdproject Test het Orkest plaats. Op het podium werd een enorm orkest gevormd, bestaande uit de opleidingsorkesten van de vereniging, de harmonie zelf, en niet te vergeten de 21 leerlingen van Test het Orkest.

Iedereen was verkleed en het was dan ook een bonte stoet van piraten en zeerovers. Juf Yvonne van de Looschool vertelde een spannend piratenverhaal. De kinderen van Test het Orkest konden een schatstuk, in de vorm van een muzieknoot, verdienen als ze lieten horen wat ze op hun instrumenten hadden leren spelen. Deze muzieknoten bleken uiteindelijk samen een bekende melodie te vormen. Het is bijzonder dat veel kinderen de muziek zo snel op weten te pakken. Na slechts 8 lessen gevolgd te hebben spelen de kinderen al heuse melodietjes mee.
De harmonie kijkt terug op een zeer geslaagd project, waar zowel door de leden van de vereniging als ook door de kinderen met veel plezier aan is gewerkt. Hiermee wordt wederom bewezen dat muziek leeft onder de jeugd.

Lijkt muziek maken je ook wel wat? Heb je altijd al gedroomd van een trombone of een dwarsfluit? Of toch liever een saxofoon of een trompet?

In het nieuwe seizoen gaat Prinses Juliana muzieklessen aanbieden op een instrument naar keuze, zonder dat er eerst op blokfluit begonnen hoeft te worden.
Ook enige muzikale achtergrond is niet vereist; iedereen kan zich aanmelden.