Toneel uut Toldiek brengt weer een vrolijke komedie.
Toneel uut Toldiek brengt weer een vrolijke komedie. Foto: Liesbeth Oukes

Toneel uut Toldiek brengt weer een vrolijke komedie

Toldieks feest weer vol vermaak

Toldijk - Dinsdag 30, donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juli wordt het jaarlijkse Toldieks Feest georganiseerd. Vaste onderdelen zijn de toneelavonden, de optocht, het feestprogramma met onder andere vogelschieten, vogelgooien, de kinderspelen, muziek en de kermisattracties.

Dinsdag 30 juni en donderdag 2 juli presenteert Toneelgroep Toneel uut Toldiek (TuT) het blijspel 'Trammelant in de Sprokkelstraat'. Een vrolijke komedie van Jan Hoogervorst: Alles lijkt rustig en vredig te zijn in de Sprokkelstraat. Maar dan komt mevrouw Eutopia zich vestigen: een medium, een vrouw van lichte zeden? Ook Henkie komt ineens opdagen, een aan lager wal geraakt figuur, die ineens voor buurtwacht gaat spelen. Bertus en Dora vertrouwen het niet helemaal. Bertus gaat zelf op 'onderzoek' uit.

De optocht vrijdag 3 juli, bestaat uit loopgroepen, versierde fietsen, kleine en grote wagens. Zij starten in de Hoogstraat. Verschillende Muziekverenigingen uit de omgeving zullen de optocht muzikaal omlijsten.
Na de optocht en de aubade voor de koningsparen bij Den Bremer wordt in de zaal de muziek verzorgd door de band 'Jackfire'.
Zaterdag 4 juli begint om 10.00 uur het vogelschieten, vogelgooien, potjesschieten, kegelen, vogelschieten voor jeugd van 12 tot 16 jaar en de kinderspelen voor de basisschool. De kleintjes kunnen op het luchtkussen springen. In de tent op het feestterrein speelt de formatie 'Hayloft'. Als de schutterskoning(inn)en bekend zijn worden zijn officieel gehuldigd in de tent. De prijzen van de optocht wordt in Zaal Den Bremer uitgereikt.
's Middags is er nog een gezellig programma op het terrein. Tijdens de feestavond in de zaal wordt de muziek verzorgd door de allroun band 'Plebz'.

Toneelgroep Toneel uut Toldiek (TuT) zoekt nieuwe spelers. De spelers hebben dan meer keuze voor mooiere en leukere toneelstukken, waar meer spelers voor nodig zijn!