Brummens Mannenkoor, Steenrewalt, Zanglust Drempt en jubilarissen Mieke Vis en Gerda Bobbink.
Brummens Mannenkoor, Steenrewalt, Zanglust Drempt en jubilarissen Mieke Vis en Gerda Bobbink. Foto: Liesbeth Oukes

Steenrewalt, Brummens Mannenkoor en Zanglust Drempt

Zeer gevarieerde zangerscontactavond

Steenderen - Het Brummens Mannenkoor, Zanglust Drempt en Steenrewalt uit Steenderen verzorgden elk twee optredens tijdens de zangerscontactavond woensdag 10 juni in de Protestantse Remigiuskerk in Steenderen. Voor de pauze stond de klassieke zang op het programma, na de pauze brachten de koren het lichtere genre ten gehore.

Voorzitster Marietje Besselink heette iedereen hartelijk welkom op de zangerscontactavond, georganiseerd door het Steenderense Christelijk Gemengd Koor Steenrewalt onder leiding van en begeleid op piano door Lucian Venderink. Medewerking werd verleend door Gemengde Zangvereniging Zanglust Drempt onder leiding van Anna Marie Krijgsman en begeleid op piano door Wim Polman en het Brummens Mannenkoor onder leiding van Marga Roelofs en begeleid op piano door Gerard Geurts.

Het repertoire voor de pauze bestond uit meer klassieke werken, zoals 'Bolen mi Lezi' van R. Simoniti door het Brummens Mannenkoor. Hierbij zong de dirigente als sopraan mee. Zanglust bracht het mooie 'Santo' in een bewerking van Tore W. Aas. Steenrewalt sloot hun programma af met 'Climb ev'ry mountain' van Rotgers/Hammerstein.

Voor het kopje koffie of thee werden twee dames gehuldigd. De heer Wouter van der Lugt van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB) was hiervoor aanwezig. Hij vond het een grote eer deze twee koorleden in het zonnetje te zetten, omdat, zo vertelde hij, koorzangers bij het ouder worden veelal moeten stoppen . "Gelukkig is dat voor deze dames helemaal geen probleem."

Mevrouw Mieke Vis kreeg het sculptuur 'er zit muziek in' voor haar 60-jarig jubileum. Behalve zingen, doet zij veel voor het koor, zoals de presentatielijst bijhouden en andere werkzaamheden. Mevrouw Gerda Bobbink was maar liefst 70 jaar lid van het koor en kreeg het sculptuur 'chapeau'. Zij zingt sopraan en nog zeer zuiver en is daarnaast eveneens actief binnen het koor.
Beiden ontvingen daarbij een certificaat van de KCZB en van de zangvereniging en familieleden kregen zij bloemen. Natuurlijk kon 'lang zullen ze leven' niet ontbreken.

Het Brummens Mannenkoor, Zanglust Drempt en Steenrewalt brachten na de pauze een lichter programma, met werken als 'The rhythm of life' van Coleman en Fields, 'Somewhere' van Bernstein en 'Let the sunshine inn' uit de musical Hair.
Daarna werd gezamenlijk afgesloten met een kanon: 'Herr, bleibe bei uns' van Albert Thater, gedirigeerd door Lucian Venderink. Alle stemmen smolten samen voor dit geweldige slot van een muzikale avond.


www.pkn-sb.nl/steenrewalt
www.brummensmannenkoor.nl
www.zanglustdrempt.nl