Ondernemers uit Bronckhorst nemen een kijkje in de Tweede Kamer.
Ondernemers uit Bronckhorst nemen een kijkje in de Tweede Kamer.

Ondernemers Bronckhorst op bezoek in Den Haag

Gemeente Bronckhorst op de kaart gezet

Bronckhorst/Den Haag - Op uitnodiging van het VVD- 2e kamerlid Hayke Veldman is een groep ondernemers van de Bedrijven Kring Bronckhorst en het Ondernemers Platform Bronckhorst, samen met de VVD-fractie vrijdag 5 juni een dagje in Den Haag geweest.

Met een volle bus, voorzien van de positieve lijfspreuk 'Van krimp naar pimpregio' vertrok het gezelschap al vroeg richting het westen.

Na een interessante stadswandeling, die trok vanaf het Paleis Noordeinde naar het Binnenhof en werd afgesloten met een lunch, volgde het gesprek met de woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Hayke Veldman.
Dit gesprek was zorgvuldig voorbereid en er kwamen belangrijke kwesties aan de orde, onder meer de belemmeringen die bestaan bij het zaken doen met Duitsland, hoe kunnen we jonge mensen aantrekken en vasthouden?

Lijfspreuk: 'Van krimp naar pimpregio'

En is een herstructurerings-/sloopfonds een oplossing voor het levendig houden van onze kernen en het buitengebied? Er ontstond een levendige discussie, waarbij zij de indruk kregen dat ze de Achterhoek en Bronckhorst in het bijzonder weer wat meer op de kaart hebben gezet in het Haagse.
Ter afsluiting werd de groep nog rondgeleid in het regeringsgebouw en nam deze een kijkje in de Tweede Kamer en de prachtige bibliotheek, werkelijk een juweeltje!

Met een terrasje en prachtig zonnig weer werd deze leerzame en gezellige dag besloten. Hayke Veldman zegde toe binnenkort een tegenbezoek aan onze gemeente te zullen brengen.


Fotoreportage:
www.achterhoekfoto.nl