De vakjury, waaronder Bennie Jolink, buigt zich over de ingezonden werken en maakt op 12 juli de winnaars bekend.
De vakjury, waaronder Bennie Jolink, buigt zich over de ingezonden werken en maakt op 12 juli de winnaars bekend.

Schilderswedstrijd Hummelo uitgebreid met categorieën vrij werk en fotografie

Vive la France: evenement in Franse sferen

Hummelo - Tijdens Vive la France wordt ook dit jaar weer een schilderswedstrijd georganiseerd. Er zijn twee categorieën om aan deel te nemen: 'Het gevoel van Hummelo' en 'Vrij werk'.

Bij de eerste categorie is nu ook fotografie als mogelijkheid toegevoegd. Nieuw is de categorie ´Vrij werk´, dit kan portret, stilleven of een landschap zijn. De materiaalkeuze voor de uitvoering is hierbij vrij, bijvoorbeeld aquarel, acryl of gemengde techniek. Op zondag 5 juli tussen 12.00 uur en 14.00 uur kan het werk ingeleverd worden in de kerk, Dorpsstraat 22 in Hummelo.

De schilderijen krijgen een mooie plek in de kerk

Inschrijven voor deelname kan tot 28 juni. De schilderijen krijgen een mooie plek in de kerk en de bijhorende expositieruimte. Tijdens Vive la France, op 11 en 12 juli, zijn alle werken te bezichtigen en kan het publiek op hun favoriet stemmen. De vakjury bestaat uit: Heidi Otten (grafisch ontwerper), Bennie Jolink (kunstenaar en bekende inwoner van Hummelo), Toos van Giersbergen (illustrator) en Sander Giesen (architect). De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 12 juli om 16.00 uur in de kerk.

Meer informatie en het downloaden van het inschrijfformulier vindt u via www.marianmerk.nl of per telefoon: 06-48276894 (Marian Merk).


www.vive-la-france.nl


Intocht Avondvierdaagse zonder muziek

Hummelo - De muziekverenigingen Olden Keppel uit Drempt en De Eendracht uit Hummelo begeleiden al jarenlang samen de intocht van de Avondvierdaagse in Hummelo.

Medio 2014 werd muziekvereniging De Eendracht Hummelo benaderd voor deelname aan de Avondvierdaagse intocht in Doetinchem, vrijdag 22 mei. De Avondvierdaagsen van Hummelo en Doetinchem worden niet in dezelfde week gelopen en medewerking aan deze Avondvierdaagse Doetinchem werd contractueel vastgelegd. In maart werd duidelijk dat beide evenementen toch in dezelfde week gepland zijn. De Eendracht kon daardoor niet deelnemen in Hummelo. Olden Keppel heeft dit jaar geen representatieve bezetting en moest haar medewerking annuleren. De Eendracht en Olden Keppel betreuren de gang van zaken en hopen op begrip voor de situatie.