Bronckhorster Paardenmeerdaagse.
Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Theo Janssen

Voor de echte liefhebbers van recreatief paardrijden in de natuur

7e keer Bronckhorster Paardenmeerdaagse

Hengelo - In 2015 organiseert Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse voor de 7e keer een meerdaagserit voor de echte liefhebbers van het recreatief paardrijden in de natuur. De data zijn 29, 30 en 31 mei. Ook dit jaar is de inschrijving opengesteld voor zowel ruiters/amazones als voor menners.

Er zullen deze drie dagen routes gereden worden van ongeveer 25 a 30 km door de omgeving van Vorden, Hengelo en Zelhem. De opzet is om in een gemoedelijke, rustige sfeer de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst te ontdekken. Het is een zeer gevarieerd landschap met bosgebieden, landerijen, kastelen en uiterwaarden dat zich erg goed leent om een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport in de natuur bezig te zijn.
Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven. Er is voldoende verkeersbegeleiding aanwezig om op onoverzichtelijke plekken alles in goede banen te leiden.
Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden. De start is elke dag tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Het secretariaat sluit om 18.00 uur. Hoewel het zeker de moeite waard is om alle 3 routes te rijden kunnen de deelnemers ook volstaan met 1 of 2 routes te rijden.

Wie wil meerijden met de 7e editie van de Bronckhorster Paardenmeerdaagse, kan zich inschrijven door het inschrijfformulier van de site te downloaden, in te vullen en retour te verzenden per mail of post. Een bevestiging en verdere informatie over de inschrijving wordt na ontvangst van het inschrijfformulier 2015 verzonden.
De leden van de menvereniging kennen natuurlijk de mooiste plekjes in hun woonomgeving en zijn er trots op dat ze deze in de verschillende routes op mogen nemen. Er zijn weggetjes opgenomen die normaal niet toegankelijk zijn maar speciaal voor dit evenement opengesteld worden door de Landgoedeigenaren.

Het bekende paardenevenemententerrein de Hietmaat, Zelhemseweg 15, 7255 PS Hengelo Gld. is het dagelijks start- en eindpunt van de tocht. Van hieruit zijn alle routes uitgezet; vrijdags richting Vorden, zaterdags in de omgeving Hengelo en zondags naar Zelhem.
De afgelopen jaren heeft de organisatie gemerkt dat er zeker ook belangstelling is voor deze rit van mensen die er een vakantietocht van willen maken. De mogelijkheden voor overnachtingen met pensionstalling voor paarden in de gemeente Bronckhorst is groot. kijk voor adressen op de site van de VVV vinden.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op de website van de Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse.


bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl


4e Pinksterfeest voor Ecodorp Gelderland

Almen - Van 22 t/m 24 mei vindt vanaf 19.00 uur het 4e Pinksterfeest voor Ecodorp Gelderland plaats in Almen.

Geniet en ervaar Ecodorp Gelderland in het klein. Ontmoet inspirerende mensen en geniet van fijne (live) muziek bij een vuurtje, of kom gratis (vrijwillige bijdrage) mee doen aan allerlei activiteiten, zoals leemoven bouwen, biodanza, houtbewerking/beeldhouwen, smeden en een tafel met 2e hands marktspulletjes. Prijs zelf de spullen en leg het er bij. De opbrengst is voor het dorp. Niet verkocht is ook zelf weer meenemen. Zie website en contactje voor meer info.


www.ecodorpgelderland.nl